Anasayfa Haberler Yeni vergi düzenlemeleri geliyor
Yeni vergi düzenlemeleri geliyor
Çarşamba, 13 Nisan 2016 17:33

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yeni vergi düzenlemeleri yapacaklarını ve bir iki hafta içinde açıklayacaklarını belirtti.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, finans sektörünü ilgilendiren önemli vergi düzenlemelerini bir-iki hafta içinde açıklayacaklarını belirterek, özellikle damga vergisi ve Banka Sigorta Muamele Vergisi (BSMV) gibi konularda sektördeki farklılıkları gidermek istediklerini ve uygulamaları bütün sektör için eşit hale getirmek istediklerini söyledi.
Ağbal, MASAK-Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Çalıştayı’nda yaptığı konuşmada ve ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken yaptığı açıklamada, “Bankacılık sistemine ilişkin Türkiye Bankalar Birliği’nin de ifade ettiği bazı belirsiz alanlar vardı…Onları düzenliyoruz” dedi ve ekledi:
“Finans sektöründe bankalar, katılım bankaları, finans kuruluşları var. Değişik kanunlarda değişik uygulamalar var. Damga vergisi olabilir, BSMV olabilir. Biz istedik ki, bütün sektörün bu vergi kanunları karşısındaki durumları aynı duruma gelsin. Farklılıklarını gideriyoruz. Piyasadaki aktörler aynı vergi düzenlemeleri karşısında rekabet yapsınlar.”
Ağbal, damga vergisi ile ilgili yaygın şikayetler olduğunu belirterek, damga vergisi yükümlülüklerinin özellikle sözleşmeler bağlamında nasıl azaltılabileceğinin çalışmasını yaptıklarını kaydetti.
Bu çalışmaları yatırım ortamı iyileştirme koordinasyon kurulunda konuşacaklarını belirten Ağbal, yeni düzenlemeleri bir-iki hafta içinde açıklayacaklarını ifade etti.
TBB, finansal araçların vergilendirilmesine ilişkin düzenlemeler istediğini her fırsatta dile getirirken, bu kapsamda aracılık yüklerinin azaltılmasını, finansal araçların vergilendirilmesinde devam eden “gri alanların” tamamen kaldırılmasını, aracılık maliyetlerini yükselten kamu kaynaklı yüklerin azaltılmasını talep ediyordu.
Bakan Ağbal, finans sektöründe verginin rekabete karşı eşit mesafede olmasını istediklerini belirterek, “Finans sisteminde verginin öngörülebilir olmasını istiyoruz. Bazı vergi kanunlarındaki düzenlemeler belirsizlikler içeriyor ve bu da yatırım kararlarının ertelenmesine neden oluyor” dedi.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam