Anasayfa Haberler Yurt içi üretici fiyat endeksi açıklandı
Yurt içi üretici fiyat endeksi açıklandı
Pazartesi, 11 Temmuz 2016 11:00

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) Haziran ayında yüzde 0.41 oranında arttı.

TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre en büyük Yİ-ÜFE artışı yüzde 2.46 ile madencilik ve taş ocaklığı sektöründe olurken, su sektörü 0.90’lık, elektrik ve gaz sektörü 0.83’lük  ve imalat sektöründe ise 0.29’luk bir artış gerçekleşti.

Haziran ayı ana sanayi grupları sınıflamasına göre ise en yüksek aylık artış oranı enerji mallarında yüzde 2.9 ile gerçekleşirken, en yüksek yıllık artış oranı ise dayanıklı tüketim mallarında yüzde 12.08 ile görüldü.

Bir önceki aya göre en fazla artış gösteren alt sektörler arasında petrol ve doğalgaz yüzde 17.8’lik artış gösterirken; kok ve rafine petrol ürünlerinde yüzde 5.61’lik artış gerçekleşti.  Metal cevherlerinde ise bu artış daha sınırlı kalarak yüzde 2.19 oldu. Buna karşılık ana metaller yüzde -1, mobilya yüzde -0.66, giyim eşyası ise yüzde -0.57 oranıyla bir önceki aya göre endekslerin en fazla düştüğü sektörlerden oldu.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam