Anasayfa Haberler EMITT Turizm Fuarı’na Bakanlık desteği
EMITT Turizm Fuarı’na Bakanlık desteği

EMITT ile Kültür ve Turizm Bakanlığı turizmi canlandırmak için harekete geçti. Bakanlık, sektörü indirimler için teşvik etti.

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı – EMITT, dünyanın beş büyük turizm fuarı arasında yer alıyor. 20 yıldır turizm sektörüne sağladığı katkıların yanı sıra EMITT, ülke ekonomisine de büyük destek sağlıyor. Her yıl katılımcı ve ziyaretçi sayısını artıran turizm zirvesi EMITT, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da katkıları ile sürdürülebilir büyüme kaydediyor.

26 – 29 Ocak 2017’de 21. kez kapılarını açacak olan EMITT’e T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 2017 – 2018 yaz dönemi tatil satışları için de büyük destek geldi. Bakanlık, fuara katılacak turizm firmaları ile tur operatörlerine EMITT ziyaretçilerine avantajlı fiyatlarla daha ucuza tatil satın alabilmelerinin sağlanması yönünde bir teşvik mektubu gönderdi.

Türkiye’nin lider sektörlerinde lider fuarlar düzenleyen ITE Turkey bünyesinde yer alan EUF – E Uluslararası Fuarcılık tarafından organize edilen, dünyanın en büyük beş turizm fuarından biri olan EMITT, turizmde 2017 – 2018 yaz sezonunun daha canlı geçmesi ve 2015 – 2016 yaz sezonu seviyelerine geri dönebilmesi için tüm hızıyla çalışmalarını sürdürüyor.

TYD ve TUROFED iş birliği ile gerçekleştirilen EMITT’te tatilcilere, yurt dışı turizm sektöründen gelen temsilci ve ziyaretçilere avantajlar sağlanmasına yönelik mesaj T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından TÜRSAB, TYD, TUROB ve TÜROFED gönderildi. Mesajda; “EMITT, Bakanlığımızca, TOBB, THY A.O., İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 6 meslek odası ve derneği, 36 yerel dernek ve vakıf tarafından desteklenmektedir. Bakanlığımızın desteği ile 21. EMITT Turizm Fuarı’nda vatandaşlarımızın daha avantajlı tatil fiyatlarından yararlanması amacıyla fuar idaresince ‘Tatilini EMITT’ten al’ kampanyası düzenlenecektir. Söz konusu kampanya ile fuara katılan otel ve seyahat acentalarından, fuar sırasında diğer dönemlere kıyasla daha ucuz tatil satın alınmasına önemli katkılar sağlayacağı düşünülmektedir” denildi.

ITE Turkey Turizm & Seyahat & Moda Grup Direktörü Hacer Aydın: “Ülkemiz turizminin gelişmesi, vatandaşlarımızda tatil bilincinin oluşması, vatandaşlarımızın seyahat ederek ülkesini tanıması, konaklama tesislerinden ucuza yararlanması amacıyla bakanlık desteği ile başlatılan erken rezervasyon uygulaması son yıllarda dikkat çekici bir gelişim gösterdi. EMITT’e katılacak seyahat acentaları ve oteller T.C. Turizm ve Kültür Bakanlığı’nın teşviğini dikkate alarak fuar öncesinde sunabilecekleri en uygun fiyatlı paketleri hazırlarlarsa, vatandaşlarımız da “bütçelerine uygun fiyatlı” tatil yapma fırsatı yakalayacaklar. Bu da turizme canlılık getirirken, ülke ekonomisine de önemli katkılar sağlayacak. Turizm sektörü temsilcilerinin bu konuda tüm desteklerini göstereceği inancındayız” dedi.

2016 yılı EMITT Turizm Fuarı’nda ziyaretçiler, Türkiye’nin 81 ilinden 200’ün üzerindeki tatil noktalarını inceleme fırsatı buldu. Fuarı sektör profesyonelleri ve tatil planı yapan tüketicilerden oluşan 56.124 ziyaretçiyi ağırladı. Turizm sektörü profesyonelleri yeni iş ve işbirliği fırsatları yakalarken, fuar ziyaretçilerine de birbirinden renkli tatil noktaları tanıtıldı.

26 – 29 Ocak 2017 düzenlenecek Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı – EMITT, 80 ülkeden 4500’ün üzerindeki kurum ve kuruluşu ağırlamayı hedefliyor.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam