Anasayfa Haberler Maliye Bakanı Ağbal: Bütçe eylülde 16,9 milyar TL açık verdi
Maliye Bakanı Ağbal: Bütçe eylülde 16,9 milyar TL açık verdi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, bütçenin eylül ayında 16,9 milyar lira, ocak-eylül döneminde ise 12 milyar lira açık verdiğini belirterek, "Geçen sene aynı dönemde bütçe açığının 13,4 milyar lira olduğu dikkate alındığında 9 aylık bütçe gerçekleşmemiz, geçen seneye göre 1,4 milyar liralık bir iyileşmeyi ifade etmektedir" dedi.

Bakan Ağbal, Ocak-Eylül 2016 Dönemi Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Sonuçları, 2016 Yıl sonu Bütçe Gerçekleşme Tahmini ve 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı hakkında bir basın toplantısı gerçekleştirdi.
Bu yılın ocak-eylül dönemi bütçe gerçekleşme sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal, bütçenin eylül ayında 16,9 milyar lira açık verdiğini belirterek, "Ocak-eylül döneminde ise bütçemiz 12 milyar lira açık vermiştir. Geçen sene aynı dönemde bütçe açığının 13,4 milyar lira olduğu dikkate alındığında 9 aylık bütçe gerçekleşmemiz geçen seneye göre 1,4 milyar liralık bir iyileşmeyi ifade etmektedir. 9 aylık bütçe sonuçlarımız bir önceki yılla karşılaştırıldığında hala bütçe disiplinine devam ettiğimiz görülecektir" ifadelerini kullandı.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam