Anasayfa Haberler Vergi borcu yapılandırmasında internet tercih edildi
Vergi borcu yapılandırmasında internet tercih edildi

Gelir İdaresi Başkanı (GİB) Adnan Ertürk,, "Yapılandırmadan yararlanmak için yapılan başvuru sayısı 3 milyon 700 bin civarında, bunun 2 milyon 50 bini internet üzerinden yapılmış" ifadelerini kullandı.

Gelir İdaresi Başkanı Ertürk, yapılandırma rakamlarındaki son durum hakkında bilgi vererek, "Yapılandırmadan yararlanmak için yapılan başvuru sayısı 3 milyon 700 bin civarında, bunun 2 milyon 50 bini internet üzerinden yapılmış. Yapılandırılan alacak tutarı ise 31,3 milyar seviyesinde. Kanun yürürlüğe girdiği tarihten bugüne kadar yapılan tahsilat tutarı ise 950 milyon lira civarında bulunuyor" dedi.

Yapılandırmada süre uzatımının gündemde olmadığını belirten Ertürk, "Vatandaşlarımız 31 Ekim tarihini göz önünde bulundurarak bu kanundan yararlanmalarını tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Düzenlemeden yararlanmak isteyen vatandaşların peşin ödeme yapması durumunda daha avantajlı olacaklarını anlatan Gelir İdaresi Başkanı Adnan Ertürk, "Biz vatandaşlarımızı hem kanundan yararlanmaya hem de peşin ödemeye davet ediyoruz. Bu kanun çok önemli fırsatlar sunuyor. Biz bu kanunu ne kadar iyi anlatabilirsek ve ne kadar çok kişiye ulaşabilirsek, mükelleflerimizin o kadar rahat edeceğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam