Anasayfa Haberler Türk akımında ilk gaz 2019’da
Türk akımında ilk gaz 2019’da

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlob, Türk akımında ilk gazın 2019 sonunda geleceğini açıkladı.

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Türk akımında ilk gazın 2019 yılının sonunda geleceğini belirtti ve “Liderimizin görüşmesi çerçevesinde Türk Akımı konusunda hükümetler arası anlaşmanın imzalanması büyük önem taşıyor. Proje, dünya çapında ilgi görüyor" dedi.
Hürriyet'ten Yavuz Alatan'ın haberine göre, Karlov, Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği Basın Sözcüsü İgor Mityakov’un görev süresinin dolması ve İrina Kasımova’nın bu göreve başlaması dolayısıyla elçilikte verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı ve şunları söyledi:
"Dışişleri Bakanımız, Avrupa İşadamları Toplulukları ile bir araya geldi ve kendilerine yöneltilen soruların büyük bir bölümü Türk Akımı ile ilgiliydi. Özellikle projenin ne zaman tamamlanacağını, ilk gazın Türkiye’ye ne zaman geleceğini, gazın Avrupa’ya ulaştırılma imkanını sordular. Bu proje sadece Türk-Rus ilişkileri açısından değil, aynı zamanda Türkiye’nin batısında bulunan bölgeler bakımından da çok önemli. Sayın Lavrov da bu sorulara cevaben Putin ve Erdoğan görüşmesinde varılan mutabakatı tekrarladı. ‘Avrupa’ya gaz sevk edebiliriz fakat Avrupa Komisyonu bu konuda taahhütlerini ortaya koymalı’ dedi. Şu anda bu proje ile ilgili teknik çalışmalar ve sorunlar çözülmeye devam ediyor. Biz, Türkiye’ye ilk gazın 2019 yılının sonunda geleceğine inanıyoruz.”

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam