Anasayfa Haberler Kurtulmuş: "Dönemin şartları kalkınca dolar belli seviyenin altına inecektir"
Kurtulmuş: "Dönemin şartları kalkınca dolar belli seviyenin altına inecektir"

Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, doların sadece TL karşısında değerlenmediğini, Trump'ın seçilmesinden sonra dalgalanma içinde olduğunu ve bu artışın dönemsel olduğunu söyledi.

Kurtulmuş "Türkiye ekonomisindeki yapısal nedenlerden dolayı dolar değerlenmiyor. Doların bu kadar değerlenmesi ABD ekonomisi için de pozitif biri durum değildir. Dönemin şartları kalkınca belli seviyenin altına inecektir. Telaşlanacak bir durum olmadığını söylemek isterim." dedi. 
Numan Kurtulmuş ayrıca bazı yabancı yatırımcılara vatandaşlık verilmesi için çalışma yapıldığını açıkladı. 
Hükümet sözcüsü Kurtulmuş, "Türkiye'de herhangi bir miktarda, bu miktar belirlenecek, sabit sermaye yatırımı yapan yabancı yatırımcılar, belli bir seviyenin üstünde gayrimenkul alarak bu gayrimenkulleri 3 yıllığına satılmama şerhiyle tapuya kaydedenler, kurdukları iş yerlerinde belli sayıda kişiye istihdam imkanı sağlayan yabancılar, ayrıca bankaya yatırdığı belli bir miktarın üstünde parayı üç yıl çekmeyen yabancı yatırımcılar ve devlet yatırım araçlarına belli bir süre içerisinde bunları çekmemek koşuluyla para yatıran yabancıların istisnai vatandaşlık kapsamına alınacakları yönünde bir çalışma, bir ana çalışma tamamlanmıştır" diye konuştu.

Son Güncelleme: Pazartesi, 14 Kasım 2016 12:12
 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam