Anasayfa Haberler Sürdürülebilir Ekonomide Kadının Rolü Zirvesi
Sürdürülebilir Ekonomide Kadının Rolü Zirvesi
Salı, 15 Kasım 2016 07:39

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) tarafından ilk kez düzenlenen ‘Sürdürülebilir Ekonomide Kadının Rolü Zirvesi’, Türkiye ve dünyadan iş ve sivil toplum dünyasının önde gelen çok sayıda kadın yöneticisini bir araya getirdi.

Kadının her alanda güçlendirilmesi, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin giderilmesi konularının ve çözüm önerilerinin mercek altına alındığı zirvede konuşan TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, TÜRKONFED'in Türkiye’nin yalnızca en büyük KOBİ yapılanması değil üyesi olan 31 kadın derneği ile aynı zamanda en büyük örgütlü kadın gücü olduğuna dikkat çekti. TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın Komisyonu Başkanı Yasemin Açık, 2017 yılını ‘Kadın Yılı’ ilan ettiklerini belirterek, yıl boyunca kadın konusunu en önemli gündem maddesi yapmak için çeşitli etkinlikler yapacaklarını söyledi.

131'İNCİ SIRADAYIZ

Kadooğlu, şöyle konuştu: “Uluslararası yönetim danışmanlığı şirketi McKinsey’in son raporuna göre, 2025’e kadar kadınların ekonomik hayata erkeklerle eşit katılımının sağlanması halinde küresel çapta toplam GSYH’de yüzde 11’lik artış öngörülüyor. Ülkemizde kadın istihdamında önemli gelişmeler yaşanmış olsa da hâlâ hak ettiği yerde olmadı görülüyor. Dünya Ekonomik Forumu Toplumsal Cinsiyet Uçurumu Endeksi 2015 yılı verilerine göre, Türkiye, kadınların işgücüne katılımında 145 ülke arasında 131’inci sırada yer alıyor.” (hürriyet)

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam