Anasayfa Haberler İmalat sektöründe daralma hızlandı
İmalat sektöründe daralma hızlandı

İSO Türkiye İmalat PMI endeksi, aralıkta bir önceki aya göre 1.1 puan düşerek 47.7 puana geriledi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve IHS Markit’ten elde edilen Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) anket verileri açıklandı. 
PMI endeksi aralıkta 47,7 olarak gerçekleşti. Endeksin yılın son 3 ayındaki ortalaması, önceki çeyreğin ortalamasına kıyasla yükseldi. Endeks bir önceki ay 48.8 olarak ölçülmüştü.
Endeks, Türk imalat sektörü istihdamında artışa işaret etmesine rağmen Üretim, Yeni Siparişler ve İhracat Siparişleri endeksleri nötr değer 50,0’nin altında ölçüldü. Son anket ayrıca enflasyonist baskıların güçlendiğini gösterdi.
PMI endeksinin aralık ayındaki düzeyini, büyük ölçüde, eşik değer 50,0’nin altında kalan mevsimsel etkilerden arındırılmış Üretim ve Yeni Siparişler endeksleri belirledi ve bu etkileri İstihdam ve Tedarikçilerin Teslim Süreleri endekslerinden gelen pozitif katkılar kısmen dengeledi. Yeni ihracat siparişleri hacmi aralıkta geriledi. Ancak son 11 ayın en yüksek endeks (mevsimsel etkilerden arındırılmış) değerinin kaydedildiği kasım ayına kıyasla yaşanan düşüş ılımlı düzeyde kaydedildi.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam