Anasayfa Haberler Sanayi ciro endeksi yüzde 2,2 arttı
Sanayi ciro endeksi yüzde 2,2 arttı

2016 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 6,1 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2,1 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılı aralık ayı sanayi ciro endeksini açıkladı. Buna göre mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayinin alt sektörleri incelendiğinde; 2016 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 6,1 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2,1 arttı.

Sanayi ciro endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14,8 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış sanayinin alt sektörleri incelendiğinde; 2016 yılı Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 11,3 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 14,9 arttı.

Ana sanayi gruplarında en fazla artış enerjide gerçekleşti. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ana sanayi grupları (MIGs) incelendiğinde, 2016 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre en fazla artış yüzde 21,4 ile enerjide gerçekleşti. En fazla artış kok kömürü ve rafine petrol ürünleri imalatında gerçekleşti. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış imalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2016 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre en fazla artış yüzde 23,4 ile kok kömürü ve rafine edilmiş petrol ürünleri imalatında gerçekleşti. Bu artışı yüzde 15,1 ile deri ve ilgili ürünlerin imalatı ve yüzde 15,0 ile diğer imalatlar takip etti.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam