Anasayfa Haberler KGF, KOBİ dışı firmalara da kredi imkanı sağlayacak
KGF, KOBİ dışı firmalara da kredi imkanı sağlayacak

Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü İsmet Gergerli, KOBİ dışındaki büyük işletmelere de kredi imkanı sağlanacağını söyledi.

Kredi Garanti Fonu (KGF) Genel Müdürü İsmet Gergerli, "KOBİ dışında da belli bir limite kadar doğrudan teminat mektubumuzun Eximbank’a verilmesi yöntemiyle kredi imkanı sağlayacağız" dedi.
İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) çatısı altında toplanan hazır giyim, tekstil, deri ve halı ihracatçıları, finansman ihtiyacına çözüm yollarını konuşmak üzere Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ve KGF Genel Müdürü Gergerli ile bir araya geldi.
Toplantıda konuşan KGF Genel Müdürü Gergerli, reel sektör ile finans sektörünün Türkiye’nin büyümesi için el ele vermesi gerektiğini belirterek, KGF’nin bu noktada devreye girdiğini kaydetti.
Asıl amaçlarının Türkiye’nin daha çok üretmesi, istihdam sağlaması ve ürettiğini satması olduğunu ifade eden İsmet Gergerli, şunları belirtti:
"KGF sadece KOBİ’lere destek vermek için yola çıkmış. Bugün geldiğimiz noktada sadece KOBİ’lere değil, KOBİ dışı dediğimiz daha büyük ölçekli işletmelerin de sistemden yararlanması gerektiğine inanan bir yapıya dönüşüyor. KOBİ dışı işletmelerin sistem için önemini daha yeni yeni konuşmaya başladık. İhracatçı firmaların sadece yüzde 11’i KOBİ geriye kalan yüzde 89’u KOBİ dışı. Dolayısıyla sadece KOBİ’lere odaklanarak ihracatı ve döviz kazandırıcı faaliyetleri finanse etmemiz mümkün değil. Sadece KOBİ değil, KOBİ dışı işletmelerin de bu sistemde daha fazla aktif olması gerektiğine inanıyoruz ve onlara destek vermek istiyoruz."

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam