Anasayfa Haberler Merkez Bankası’ndan faiz kararı
Merkez Bankası’ndan faiz kararı

Merkez Bankası bugün faiz kararını duyuracak. Fed'in dünkü açıklamalarının ardından uzmanlar Merkez'in pas geçmesini veya limitli bir faiz artışına gitmesini bekliyor.

ABD Merkez Bankası sürpriz yapmadı ve faizleri 25 baz puan artırarak 0.75-1.00 seviyesine çekti. Fed’in bu hamlesinin ardından dolar/TL cephesinde düşüş gözlendi. Dün akşam karar öncesi 3.72 seviyelerinde olan dolar/TL karar sonrasında 3.69’un da altına geriledi.
Fed Başkanı Janet Yellen 2017 için 2 faiz artışı daha öngördüklerini fakat bundan bir fazla veya bir az da artırıma gidebileceklerin belirtti. ABD Merkez Bankası’nın kararının ardından gözler bizim merkez bankasının alacağı karara çevrildi.
Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya geçen hafta Denizli’de yaptığı konuşmada, “Gerekirse ilave parasal sıkılaştırma yapılabilecek” açıklamasında bulunmuştu. Bu açıklama piyasa tarafından politika faizine müdahale olmayacak şeklinde yorumlanmış ve dolar kuru artışa geçmişti.
Bugün saat 14.00’da açıklanacak Para Politikası Kurulu özetlerinde faizlerin ne olacağı merak ediliyor. Uzmanlara göre Fed’in faizlerde sürpriz yapmamasının ardından Merkez Bankası da radikal adımlar atmayacak.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam