Anasayfa Haberler 'Belirsizlik hali ekonomiyi yoruyor'
'Belirsizlik hali ekonomiyi yoruyor'

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, referandumdan sonrası başka bir tarihe odaklanıp odaklanılmayacağının bilinmediğini belirterek, ekonomiyi yoran süreçlerden bir tanesinin bu bekleyiş olduğunu belirtti.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, referandum sonrası belirsizliğinin ekonomiyi yoran bir süreç olduğunu söyledi.
Bali, bütün zorlu siyasi süreçlere rağmen özellikle ekonominin canlandırılması imkanlarının muhafaza edilmesi bakımından mali politikalarda bir popülizme gidilmemiş olmasını kıymetli bulduğunu söyledi.
Bursa'da gazetecilerle bir araya gelen Bali, kredi notunun düşmesinin ülke için olumlu olmadığını ancak geçen yılın sonundan bu yana yurt dışı borçlanmalarda bunun etkisini belirgin bir şekilde görmediklerini ifade etti.
Kısa vadeli yurt dışı borçlanmalarda 30-40 baz puanlık artışın şu anda tolere edilebileceğini belirten Adnan Bali, şunları belirtti:
"Önemli olan, bundan sonra daha olumluya gitmesi anlamında trendin nasıl olacağı... Referandum sonrası Türkiye nin gündeminin burada çok etkili olacağını düşünüyorum. Referandumdan sonra işimize gücümüze dönüp hepimiz kendi rollerimizin gereğini yapmaya mı devam edeceğiz? Yoksa bir başka tarihe ya da gündeme odaklanıp bekleyiş haline mi gireceğiz? Ekonomiyi yoran süreçlerden bir tanesinin bu bekleyiş süreci, belirsizlik hali olduğunu düşünüyorum."
Bali, söz konusu nedenle kamunun son dönemde almış olduğu tedbirlerin çıktılarının yeterince hissedilmediğini, aslında çok ciddi canlandırıcı tedbirler alındığını ifade ederek, daha belirgin bir döneme girildiğinde alınan tedbirlerin çıktılarının fazlaca hissedileceğini vurguladı.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam