Anasayfa Haberler Türk narenciyesi dünya devlerini geride bıraktı
Türk narenciyesi dünya devlerini geride bıraktı

Narenciye Tanıtım Grubu’nun Global Connection (GC) tarafından hayata geçirilen tanıtım kampanyası Rusya’nın İletişim Oscar’ı olarak bilinen yarışmada Coca Cola ve Apple gibi dünya devlerini geride bırakarak “en iyi çıkış yapan marka” dalında ikincilik ödülünü aldı.

Yarışmada, Narenciye Tanıtım Grubu ile iletişim kampanyasını tasarlayan Global Connection Uluslararası Medya (GC) aynı zamanda ayrı ayrı “özel ödül”e de layık görüldüler. Rus medya gruplarının bir araya gelerek düzenlediği Rusya'nın İletişim Oscar'ı olarak anılan Gold Print Awards'da her kategoride bir birinci, iki tane de ikinci seçiliyor.

YENİ MARKAMIZ ‘TURKISH CITRUS’

Türk narenciyesinin Ruslar'ın önce kalplerine sonra da evlerine girdiğini belirten Ali Kavak şöyle konuştu:
“Olağanüstü dönemden geçtiğimiz günlerde bile kampanyamıza sahip çıktık. Zira tanıtım kesintisiz bir çalışma gerektiriyor. Bu bilinçle ara vermeden mücadelemizi sürdürdük. Çalışmalarımızın, en büyük pazarımız olan Rusya'da ödülle taçlandırılması bizi çok mutlu etti. Bu ödül, Narenciye Tanıtım Grubu'nun ne kadar doğru bir strateji ile hareket ettiğini tescil etmiş oldu.”
Tanıtım çalışmasında Türkiye'yi ve Türk ürünlerini Türklerin değil, yabancıların diliyle anlatan, “kendi kendimize övündüğümüz” değil, “başkalarının övdüğü” algısını oluşturan kampanyayı tasarlayan GC, başta Rusya olmak üzere yeni nesil iletişim modelini uyguladığı pazarlarda büyük başarılara imza attı.
Tasarlayıp yürüttüğü Narenciye Tanıtım Grubu'nun kampanyası ile Pravda ile Kommersant tarafından “özel ödül”e layık görülen ve Genel Koordinatör Onur Tayşu adına verilen ödülü Global Connection Uluslararası Medya (GC) adına Genel Koordinatör Yardımcısı İsmail Burhanoğlu aldı.

Reklam ve ilanlarla gerçekleştirilen klasik tanıtım çalışması yerine Rusya pazarında “yeni nesil iletişim çalışmasına” imza atan Global Connection Uluslararası Medya (GC), yeni iletişim modeli ile ödüle uzandı. Global Connection Uluslararası Medya (GC) tarafından tasarlanıp uygulanan tanıtım kampanyası, Narenciye Tanıtım Grubu'na ödül getirdi. Narenciye Tanıtım Grubu'nun tanıtım kampanyası Rusya'nın İletişim Oscar'ı olarak bilinen Gold Print Awards adlı yarışmada Coca Cola ve Apple gibi dünya devlerini geride bırakarak “en iyi çıkış yapan marka” dalında ikincilik ödülünü aldı.
Yarışmanın sonuçları, dün (6 Nisan) Moskova'da düzenlenen görkemli gala gecesinde açıklandı. 2016 yılında yürütülen iletişim kampanyası ile “en iyi çıkış yapan marka” ödülünü kazanan Narenciye Tanıtım Grubu (NTG) adına ödülü alan Başkan Ali Kavak, geç saatlerde sonuçlanan yarışma sonrası yaptığı açıklamada, Türk narenciyesinin Rusya'da tanıtımı konusunda çok büyük yol aldıklarını söyledi. Kavak, “Türk Narenciyesi artık Turkish Citrus diye bilinen bir marka haline geldi” dedi.
Reklam ve ilanlarla gerçekleştirilen klasik tanıtım çalışması yerine Rusya pazarında “yeni nesil iletişim çalışmasına” imza atan Global Connection Uluslararası Medya (GC), yeni iletişim modeli ile ödüle uzandı.(sözcü)

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam