Anasayfa Haberler Çukurova Üniversitesi öğrencileri elektrikli araba üretti
Çukurova Üniversitesi öğrencileri elektrikli araba üretti

Çukurova Üniversitesi’nde okuyan 4'ü kız 21 otomotiv mühendisliği öğrencisi, İtalya'da 19-23 Temmuz'da düzenlenecek 'Formula Student' yarışlarına katılmak için ‘Çukurova Racing A1’ isimli elektrikli araba ürettiler.

Çukurova Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği ile Makine ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümleri öğrencileri, ‘Çukurova Racing A1' isimli elektrikli araba tasarlayıp 2016 yılında TÜBİTAK'ın düzenlediği hidromobil kategorisinde üçüncü olup 19-23 Temmuz tarihleri arasında İtalya'nın Parma kentinde düzenlenecek ‘Formula Student' yarışlarına katılmaya hak kazandılar. Bu başarılarından sonra öğrenciler gerekli sponsorluk desteklerini alıp 1 yıl içerisinde aracı yarışa hazır hale getirdi.
Üzerinde 600 cc motor olan ve Formula 1 araçları ile aynı donanıma sahip  ‘Çukurova Racing A1' isimli aracın lansmanı ise geçtiğimiz gün Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ve üniversiteden öğrencilerin katılımı ile Çukurova Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü’nde düzenlendi.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam