Anasayfa Haberler Reklam yatırımları arttı
Reklam yatırımları arttı

Reklamcılar Derneği Medya Asbaşkanı Demet İkiler, 2017 yılının ilk 6 ayında, Türkiye'de toplam reklam yatırımları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,88 arttığını ifade etti.

Reklamcılar Derneği'nin gerçekleştirdiği basın toplantısında konuşan derneğin Medya Asbaşkanı Demet İkiler, 2017'nin ilk yarısında, Türkiye Reklam Yatırımı/GSYH oranının binde 30-35, dünya ortalamasının ise binde 75 civarında olduğunu söyledi.

2017 yılının ilk 6 ayında, Türkiye'de toplam reklam yatırımlarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,88 arttığını belirten İkiler, ekonomik kriz yaşanan ülkelerin Reklam Yatırımı/GSYH oranının Türkiye'nin üzerinde olduğunu 2017 yıl sonu beklentisinin binde 32 olduğunu vurguladı. İkiler, "Reklam yatırımlarının tüm dünyada yaklaşık yüzde 7,3 büyümesi bekleniyor. Bu oldukça iyi bir rakam.Dünyanın çeşitli yerlerinde de iletişim yatırımlarına yansıyacak belli siyasi ekonomik sarsıntılarının olduğunu biliyoruz" diye konuştu.

2017'nin ilk 6 ayında kamu kuruluşları ve siyasi partilerin reklam yatırımlarını artırdıklarına dikkat çeken Demet İkiler, finans, inşaat ve perakendenin de reklam yatırımlarının arttığını belirterek, "Geçen yıllarda hızlı tüketimde kozmetik, gıdayı görüyorduk bu sene ilk 6 ayda görmüyoruz. İletişimde de yılın ilk 6 ayında bir artış gözlemlemedik" dedi.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam