Anasayfa Haberler TESK: Perakende yasası yeniden düzenlensin
TESK: Perakende yasası yeniden düzenlensin

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Perakende yasası, esnaf ve sanatkarın haklarını koruyacak şekilde tekrar düzenlenmeli ve tam olarak uygulanmalı" dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, perakende yasasının esnaf ve sanatkarın haklarını koruyacak şekilde düzenlenmesini ve tam olarak uygulanmasını istedi.
Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, 2015 yılının Ocak ayında yürürlüğe giren perakende yasasının ihtiyaca cevap vermediğini belirtti.
Esnaf ve sanatkarın en çok AVM ve zincir marketlere karşı korunmaya ihtiyaç duyduğunu ifade eden TESK Başkanı Bendevi Palandöken, şunları söyledi:
"Bu yasa ise tam olarak uygulanmıyor. Ekim ayı sonu itibarıyla zincir market sayısı 30 bin 864'e çıktı. Artık her sokak başına yan yana mantar gibi türeyen zincir marketler esnafın ayakta kalmasını zorlaştırıyor. Bunun gibi birçok madde ya tam anlamıyla uygulanamıyor ya da yeterli gelmiyor. Perakende yasası, esnaf ve sanatkarın haklarını koruyacak şekilde tekrar düzenlenmeli ve tam olarak uygulanmalı. Uygulamaya geçmeyen yasanın, esnafımıza hiçbir faydası olmuyor."

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam