Anasayfa Haberler Balkanlarda 337 proje ve 9,5 milyar dolar iş hacmi
Balkanlarda 337 proje ve 9,5 milyar dolar iş hacmi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Türk müteahhitleri, Balkanlardaki ülkelerde 337 proje ile 9,5 milyar dolar iş hacmine ulaşmış durumda" açıklamasında bulundu.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türk müteahhitlerinin Balkanlardaki ülkelerde 337 proje ile 9,5 milyar dolarlık iş hacmine ulaştığını belirtti.
Pekcan, eski Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Günter Verheugen, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı ve Balkan Odalar Birliği (ABC) Dönem Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla düzenlenen ABC Genel Kurulu'nun açılış oturumunda yaptığı konuşmada, toplantı vesilesiyle 10 Balkan ülkesinin odalar birliği başkanı ve temsilcisiyle burada bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.
Balkanların Türkiye için coğrafi, siyasi ve ekonomik açıdan olduğu kadar, tarihi, kültürel ve insani bağlar bakımından da önem taşıdığını vurgulayan Pekcan, Balkan Odalar Birliği'nin, ülkeler arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin güçlendirilmesinde önemli payı olduğunu söyledi.
Bakan Pekcan, "Bildiğiniz üzere, Balkan Odalar Birliği'nde AB üyesi olan ülkeler olduğu gibi, AB’ye aday ve potansiyel aday ülkeler de bulunuyor. Bu yılın kasım ayı itibarıyla Balkan Odalar Birliği’ne üye ülkelerle ticaret hacmimiz yüzde 9 artarak doğru yolda olduğumuzu göstermektedir. İş hacmimizin, kıymetli iş insanlarımızın kuracakları yeni bağlantılarla daha üst seviyelere çıkmasını beklemekteyiz" dedi.
Söz konusu dönemde Türkiye’nin Balkan ülkeleri ile hem ihracatını hem de ithalatını artırdığını belirten Pekcan, ulaşılan rakamları yeterli görmediklerini ve ticaret hacmini kazan-kazan ilkesiyle geliştirmek istediklerini ifade etti.
Ruhsar Pekcan, karşılıklı yatırımların artırılmasına önem verdiklerini, devlet olarak yatırımların önündeki engelleri kaldırarak pek çok kolaylık getirdiklerini belirtti.
Balkan Odalar Birliği üyesi ülkeler ile Türk müteahhitlik ve teknik müşavirlik alanlarında iş birliği olanaklarına dikkat çeken Bakan Ruhsar Pekcan, "İş birliği için bir diğer altın fırsat, müteahhitlik ve teknik müşavirlik alanlarında karşımıza çıkmaktadır. Bildiğiniz gibi, Türkiye müteahhitleri, Çin’den sonra Engineering News Record (ENR) sıralamasında dünyada 2. sırada yer almaktadır ve Balkanlardaki ülkelerde de 337 proje ile 9,5 milyar dolar iş hacmine ulaşmış durumdadır. Balkan ülkelerinin kalkınmasına her açıdan destek vermeye devam etmekten mutluluk duyacaklarını belirtmek isterim" dedi.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam