Anasayfa Haberler 'Yayıncılık sektörünün büyüklüğü 7 milyar lirayı aştı'
'Yayıncılık sektörünün büyüklüğü 7 milyar lirayı aştı'

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı İbrahim Er, "Ülkemizde yayıncılık sektörünün ulaştığı ekonomik büyüklük 7 milyar lirayı aşmış. 20 Şubat itibarıyla yüzde 8 olan KDV'nin sıfırlanması, bu hacmin büyüyeceğinin göstergesidir" açıklamasında bulundu.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı İbrahim Er, "Ülkemizde yayıncılık sektörünün ulaştığı ekonomik büyüklük 7 milyar lirayı aşmış. 20 Şubat itibarıyla yüzde 8 olan KDV'nin sıfırlanması, bu hacmin büyüyeceğinin göstergesidir" dedi.
Iğdır'da, valilik ve Serhat Kalkınma Ajansı'nca (SERKA) "Her Kitap Yeni Bir Hayat" projesi kapsamında Vali Konağı Caddesi'ndeki bir düğün salonunda kitap fuarı açıldı.
Dijital kuşatılmışlığa karşı kitap okuma alışkanlığının artırılması gerektiğini belirten Er, "Kitap, dijital kuşatılmışlığa rağmen halen direniyor. Keşke her evde kitaplıklar olsa, çocuklar bu kitaplara dokunarak büyüse ve kitabın kokusunu hissedebilse. Dijital kuşatılmışlığa inat bunu yapmak lazım" dedi.
İbrahim Er, Türkiye'de yayıncılık sektörünün de oldukça büyüdüğüne işaret ederek, şunları belirtti:
"Ülkemizde yayıncılık sektörünün ulaştığı ekonomik büyüklük 7 milyar lirayı aşmış. 20 Şubat itibarıyla yüzde 8 olan KDV'nin sıfırlanması, bu hacmin büyüyeceğinin göstergesidir Geçtiğimiz yıl Kültür Bakanlığından kitap için 411 milyon bandrol satın alınmıştır. Milli Eğitim Bakanlığımızın da ücretsiz dağıttığı ders kitaplarını da eklersek 581 milyon kitap üretilmiştir. Yayıncılıkta dünya genelinde 16, kitap çeşitliliğinde ise 6'ncı sıradayız. Ama maalesef kitap okuma alışkanlığımız çok iyi değil, burada eğitim camiasına, annelere, babalara bu alışkanlığın kazandırılması için önemli görev düşüyor."

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam