Anasayfa Haberler AVM Ciro endeksi Ocak’ta yüzde 9,4 arttı
AVM Ciro endeksi Ocak’ta yüzde 9,4 arttı

Ocak ayında AVM’lerdeki perakende ciro endeksi, geçen yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 9,4 oranında arttı. etrekare verimliliğinde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre en yüksek artış teknoloji kategorisinde gerçekleşti.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM'lerdeki perakende ciro endeksinin Ocak ayı sonuçları açıklandı. Her ay düzenli olarak yayınlanan verilere göre endeks, 2019 Ocak döneminde bir önceki yılın aynı ayı ile karşılaştırıldığında ve enflasyondan arındırılmadan incelendiğinde yüzde 9,4 artış kaydederek 267 puana ulaşırken, 2018 aralık ayına göre ise yüzde 16,6 oranında azaldı. AVM'lerde kiralanabilir alan (metrekare) başına düşen cirolar, Ocak 2019'da İstanbul'da bin 278 TL olurken Anadolu'da ise 848 TL olarak gerçekleşti. Türkiye geneli metrekare verimliliği ise Ocak 2019'da bin 20 TL olarak hesaplandı.

OCAK AYINDA EN YÜKSEK CİRO TEKNOLOJİ KATEGORİSİNDE

Ocak ayında, kategoriler bazında metrekare verimliliğinde en yüksek artış teknoloji kategorisinde yaşandı. Teknoloji kategorisi, geçen yılın aynı dönemine göre enflasyondan arındırılmadan yüzde 21,5'lik bir artış kaydetti. Yine geçen yılın Ocak ayı ile karşılaştırıldığında AVM'lerdeki metrekare verimliliği hipermarket kategorisinde yüzde 19,6; yiyecek-içecek kategorisinde yüzde 18,8; giyim kategorisinde yüzde 15,7; ayakkabı kategorinde yüzde 6,6 ve diğer alanlar kategorisinde yüzde 3,1 oranında artış gösterdi.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam