Anasayfa Haberler OSB'lerde hedef 800 bin istihdam
OSB'lerde hedef 800 bin istihdam

Organize sanayi bölgelerinde istihdamın yaklaşık 800 bin artırılması hedefleniyor.

Türkiye genelinde organize sanayi bölgesi (OSB) sayısı 312'ye ulaşırken, tüm sanayi parsellerinde üretime geçilmesiyle istihdamın yaklaşık 800 bin artışla 2,5 milyon kişiye ulaşması planlanıyor.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2018 Yılı Faaliyet Raporu'ndan elde edilen bilgilere göre, kalkınmanın önemli unsurlarından olan OSB'ler, bulundukları illerin sanayisinin gelişimini sağlarken istihdamın artmasına da katkı veriyor.
Türkiye'de planlı kalkınma döneminin başladığı 1960'lı yıllardan bu yana OSB ve sanayi siteleriyle az gelişmiş bölgelerde de sanayinin yaygınlaştırılması amaçlanıyor.
Geçen yıl 3'ü ihtisas OSB olmak üzere toplam 4 OSB'nin kuruluşu tamamlanarak, tüzel kişiliğe kavuşturuldu. Böylece Türkiye genelindeki OSB sayısı 312'ye yükseldi.
OSB'lerde 50 bin 528 parselde üretim gerçekleşirken, bu bölgelerde istihdam edilenlerin sayısı geçen yıl itibarıyla 1 milyon 727 bin 325 kişi oldu.
Türkiye genelindeki OSB'lerin tüm parsellerinde üretimin başlamasıyla bu bölgelerdeki istihdamın ise yaklaşık 800 bin artışla 2 milyon 500 bin kişiye ulaşması öngörüldü.
Bakanlık tarafından, kredi desteğiyle 1962 yılından geçen yılın sonuna kadar 32 bin 336 hektar büyüklüğünde 185 OSB'ye yönelik başta alan genişletme olmak üzere çeşitli projeler geliştirildi. Bu kapsamda, yol, içme suyu, kanalizasyon gibi altyapı çalışmaları tamamlanan OSB'ler sanayicinin hizmetine sunuldu.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam