Anasayfa Haberler EBRD: Türkiye ekonomisi yüzde 1 daralacak
EBRD: Türkiye ekonomisi yüzde 1 daralacak

Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancı banka olan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 1 daralmasını bekliyor. YSK’nın İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararının yarattığı endişe ise TL üzerinde baskı yaratmaya devam ediyor.

Türkiye’ye en fazla yatırım yapan yabancı banka olan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 1 daralmasını, gelecek yıl ise kademeli olarak toparlanmasını ve yüzde 2,5 büyümesini beklediğini açıkladı.
Deutsche Welle’nin haberine göre; Londra merkezli EBRD, Saraybosna'da düzenlenen yıllık konferansının açılışında yayınladığı raporda Türk ekonomisiyle ilgili beklentilere de yer verdi. Raporda, “2019 yılındaki yüzde 1 daralmanın ardından kademeli bir toparlanma olması muhtemel” ifadesine yer verilirken 2020 yılında ise Türkiye ekonomisi için yüzde 2,5 civarında büyüme beklendiğini kaydedildi. EBRD raporda “Net ihracat büyümeye olumlu katkı yapmasına rağmen, TL’deki değer kaybı ve yüksek faiz oranları tüketim ve yatırımı azaltmaya devam edecek” dedi.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam