Anasayfa Haberler Ekonomik güven endeksi yükseldi
Ekonomik güven endeksi yükseldi
Perşembe, 27 Haziran 2019 09:43

Ekonomik güven endeksi Haziran'da bir önceki aya göre %7.6 artışla 83.4 seviyesine yükseldi. Endeks geçen ay 77.5 ile geçen yılın Ekim ayından bu yana en düşük değeri almıştı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 yılı Haziran ayı Ekonomik Güven Endeksi verisini açıkladı. Buna göre, ekonomik güven endeksi Mayıs ayında 77,5 iken, Haziran ayında yüzde 7,6 oranında artarak 83,4 oldu.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) açıklamasında Haziran verisi ile ilgili yapılan değerlendirmede, “Ekonomik güven endeksindeki artış, tüketici, reel kesim (imalat sanayi), hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endekslerindeki artışlardan kaynaklandı” denildi.
Ekonomik güven endeksi 2018 yılına 105.2 seviyesinde başladıktan sonra yıl boyunca genel olarak aşağı yönlü bir seyir izleyerek Ekim’de 75.2 seviyesine kadar gerilemişti.
Ekonomik güven endeksinin 100’den büyük olması genel ekonomik duruma ilişkin iyimserliği, 100’den küçük olması ise genel ekonomik duruma ilişkin kötümserliği gösteriyor.
TÜİK bu endeksin ekonomik büyümeye ilişkin olarak diğer ekonomik göstergelere kıyasla daha erken bilgi sağladığından öncü bir gösterge olduğunu belirtiyor.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam