Anasayfa Haberler OSTİM Teknik Üniversitesi eğitime hazır
OSTİM Teknik Üniversitesi eğitime hazır

Ankara'nın ilk sanayi bölgesi OSTİM, sanayicinin ihtiyaçlarına yanıt verecek nitelikli eleman sorununu OSTİM Teknik Üniversitesi ile çözecek. Üniversite, ilk öğrencilerini alacak.

Türkiye'nin en büyük sanayi bölgeleri arasında yer alan OSTİM, sanayinin göbeğine açtığı teknik üniversite ile yine bir ilke imza attı. Türkiye’nin, bir OSB tarafından kurulan ilk üniversitesi OSTİM Teknik Üniversitesi, bu sene öğrencilere kapılarını açıyor. OSTİM Teknik Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve OSTİM Başkanı Orhan Aydın, OSTİM Teknik Üniversitesi ile sanayi sorularına çözüm üreten insan kaynağı yetiştirmek için yola çıktıklarını söyledi.
Bu yıl ilk kez öğrenci kabul edecek üniversiteyi tanıtmak amacıyla düzenlenen basın toplantısına, OSTİM Başkanı Orhan Aydın, OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, OSTİM Bölge Müdürü Adem Arıcı ve üniversite yöneticileri katıldı.  
OSTİM Başkanı Orhan Aydın, üniversitenin üstleneceği görev hakkında bilgi vererek, “Katma değerli ürün üretmek için nitelikli insan gücü, nitelikli eğitim ve teknolojiye ihtiyaç var. Bunu sağlamak için, bir teknik üniversite ile Ankara ve Türkiye’yi dönüştürmek istiyoruz” diye konuştu. Bölgenin ve ekosistemin en önemli eksikliği olan üniversiteyi hayata geçirmek istediklerini anlatan Aydın, “Hayata dokunmak, sanayinin sorunlarına çözüm üretmek, Endüstri 4.0’ı bölgemize ve sanayiye taşımak için yolculuğa çıktık” dedi.
Rektör Prof. Dr. Murat Yülek de OSTİM’in Ankara’nın ilk sanayi bölgesi olduğunu dile getirdi ve böyle bir üniversitenin kurulmasının Türkiye için bir kazanç olacağını ifade etti. Ülkelerin içinde bulunduğu değişimin temelinde teknoloji ve sanayi üretiminin yer aldığını kaydeden Yülek, verecekleri üniversite eğitimiyle iş hayatına hazır ve üretebilen mühendis yetiştireceklerini vurguladı. Yülek, “OSTİM Teknik Üniversitesi bir sanayi havzasında kurulmasıyla bildiğimiz kadarıyla dünyada tek. Biz bunu yeni nesil veya girişimci üniversite kavramıyla açıklıyoruz. Bu da hayatın merkezinde konumlanması bakımından toplumun dışında ve biraz üstünde. 'Üniversite-sanayi iş birliği' sevdiğimiz bir kavram ama bizim farkımız, öğrencilerimizi birinci sınıftan itibaren OSTİM ekosistemi içinde yer alan TUSAŞ'tan ASELSAN'a kadar geniş yelpazedeki sanayi üretiminin bulunduğu ortamın içine sokmak olacak” bilgisini verdi. (Helin Aygün - Sanayi Gazetesi)

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam