Anasayfa Haberler Karadeniz'den Rusya'ya 127.5 milyon dolarlık ihracat
Karadeniz'den Rusya'ya 127.5 milyon dolarlık ihracat

Karadeniz'den yılın 8 aylık döneminde Rusya Federasyonu'na 127 milyon 525 bin 450 dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Söz konusu dış satımda Trabzon, 73 milyon 93 bin 270 dolarlık pay ile bölge ihracatının yüzde 57'sini karşılayarak, ilk sırada yer aldı.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliğinden (DKİB) yapılan yazılı açıklamada, Karadeniz Bölgesinden, Rusya Federasyonu'na yapılan ihracatın yarıdan fazlasını tek başına Trabzon'un gerçekleştirdiği belirtildi.
Bölgeden yılın 8 aylık döneminde Rusya Federasyonu'na yapılan ihracatın 127 milyon 525 bin 450 dolar olduğu aktarılan açıklamada şunlar kaydedildi:
"Toplam 18 ilin yer aldığı Karadeniz Bölgesi'nde, Rusya Federasyonu'na en fazla ihracat gerçekleştiren il Trabzon olmuştur. Bölgeden gerçekleştirilen toplam ihracatın yarıdan fazlası, yüzde 57'lik kısmı tek başına Trabzon tarafından gerçekleştirilmiştir. Yılın 8 aylık döneminde Rusya Federasyonu'na 73 milyon 93 bin 270 dolarlık ihracatla birinci sırada yer alan Trabzon'u, 23 milyon 136 bin 602 dolar ihracatla Samsun takip etmiş ve üçüncü sırada en fazla ihracat gerçekleştiren il ise 15 milyon 946 bin 808 dolar ihracatla Rize olmuştur."

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, Rusya Federasyonu'nun, Karadeniz Bölgesinin birinci sıradaki ihracat pazarı olduğuna işaret ederek, "Yaklaşık 30 yıldır bölgeden yoğun olarak Rusya Federasyonu'na ihracat yapılmakta. Bu ihracatta da Trabzon başı çeken il olmuştur ve bölge illerinden Rusya'ya yapılan ihracatın yarısından fazlası da tek başına Trabzon tarafından gerçekleştirilmiştir" dedi.
Trabzon'dan Rusya Federasyonu'na en çok ihracatı yapılan ürünlerin yaş meyve, sebze ile fındık olduğunu vurgulayan Kalyoncu, Rize'den ise bu ülkeye dondurulmuş balık, çay ve elektrikli mutfak ürünleri satışı gerçekleştirildiğini belirtti.(dünya)

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam