Anasayfa Haberler TESK'ten "sicil affı" talebi
TESK'ten "sicil affı" talebi

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Zamanında borcunu ödeyememiş, birçok sıkıntı çekmiş esnafımız kara liste sorunu yüzünden krediye ulaşamıyor. Bu adaletsiz durumun çözülmesi için sicil affı getirilerek esnafımızın krediye ulaşması sağlanmalı" dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın "kara liste" nedeniyle krediye ulaşamadığını belirterek, sicil affı getirilmesini istedi.
Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada nakit paraya ihtiyacı olan esnafın "kara liste" sorunu yüzünden kredi alamamasının, tefecilerin sayısının artmasına neden olduğunu ifade etti.
Binlerce esnafın kara listede yer aldığını söyleyen TESK Başkanı Bendevi Palandöken, şunları belirtti:
"Zamanında borcunu ödeyememiş, birçok sıkıntı çekmiş esnafımız kara liste sorunu yüzünden krediye ulaşamıyor. Esnaf para ihtiyacını karşılamak için bu kez tefecilerin uçuk ve dengesiz faizleri ve tehditleri ile başa çıkmaya çalışıyor. Esnafa yönelik kredi imkanları da varken bunların kullanılmaması ne bankaların ne de esnafımızın yararına oluyor. Esnafımız için etkin bir sicil affı şart. Bugüne kadar çıkarılan 3 sicil affı bankaların inisiyatifine kaldı. Bankaların yüksek, tefecilerin uçuk ve dengesiz faizlerinin altında ezilen esnafımızın sesi duyulmalı. Bu adaletsiz durumun çözülmesi için sicil affı getirilerek esnafımızın krediye ulaşması sağlanmalı."

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam