Anasayfa Haberler KKTC'de petrol araması başlıyor
KKTC'de petrol araması başlıyor
Çarşamba, 18 Nisan 2012 14:14


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, KKTC'de karada yapılacak petrol aramalarıyla ilgili olarak, "26 Nisan'da Türk Yurdu-1 Kuyusu'nda petrol sondajına başlayacağız" dedi.

Bakan Yıldız, Ekonomi Bakanlığı Uğur Ercan Toplantı Salonu'nda, Türkiye Karadağ Karma Ekonomik Komisyonu 2. Dönem Toplantısı imza töreninde, Türk PetrolKanun Tasarısı'nın maddelerinin azaltıldığını ve daha yalın bir dille kaleme alındığını söyledi.

Kanunun Tasarısının gerçek yatırımcının işini kolaylaştıran, spekülatif amaçlıların ise işini zorlaştıran nitelikte olduğunu belirten Yıldız, şunları kaydetti:

"Bu Kanun Tasarısını Türkiye'nin varsa kaynaklarının değerlendirilmesini çabuklaştırıcı olarak görüyoruz. Bir değişiklik olmazsa, KKTC'de Gazi Magosa'da 26 Nisan'da Türk Yurdu-1 Kuyusu'nda petrol sondajına başlayacağız. Mersin-İskenderun için de bu yıl sonuna kadar bu ihaleyi yapmış olacağız. 

Dolayısıyla Akdeniz'de, Antalya ile başlayan Mersin-İskenderun'da devam edecek olan hem sismik hem de arama çalışmalarımızı, KKTC'den aldığımız ruhsatlarla daha geniş bir alana yayacağız."

usiad.net

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam