Anasayfa Haberler Beyaz eşya sektörü ÖTV muafiyeti istiyor
Beyaz eşya sektörü ÖTV muafiyeti istiyor

TÜRKBESD Başkanı Can Dinçer, "Beyaz eşyanın lüks tüketim olmaktan çıktığı için ÖTV’den muaf tutulması gerektiğini savunuyoruz. ÖTV muafiyeti ile devlet gelir kaybına uğramayacak, daha fazla KDV, kurumlar vergisi sağlayacak" dedi.

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) Başkanı Can Dinçer, TÜRKBESD’in aralık verilerine göre yılın son ayında iç satışların bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3 azaldığını belirterek, şunları kaydetti:
"İhracat mevsimsel etkiler nedeniyle yüzde 11 daralırken, üretim adetlerinde ise yüzde 6 artış kaydedildi. Ocak-Aralık döneminde, iç satış ve ihracat toplam adedi, bir önceki yıla kıyasla adet bazında yüzde 2 daralırken, ihracat ve üretim adetleri yüzde 1 daraldı. Ülkemizin lokomotif sektörlerinden olan beyaz eşya sektörü, tüm olumsuzluklara rağmen başarılı bir yıl geçirdi. 2019’un ilk yarısında ÖTV’nin sıfırlanmasının katkısı, ikinci yarıda da ekonomide toparlanma trendi, firmaların kampanyaları ve güçlü ihracatımızın desteğinde toplam satışlarımız adet bazında bir önceki yıla göre yüzde 2 daralarak 28,5 milyon seviyesinde gerçekleşti."

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam