Anasayfa Haberler Demir ve demir dışından 3.1 milyar dolarlık ihracat
Demir ve demir dışından 3.1 milyar dolarlık ihracat

Demir ve demir dışı metaller sektörü bu yılın ocak-mayıs döneminde Türkiye’nin toplam ihracatından yüzde 5.0 pay alarak 3.1 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği'nden (İDDMİB) yapılan açıklamaya göre, geçen yılı 8.27 milyar dolarlık ihracatla tamamlayan Demir ve demir dışı metaller sektörü, pandemi nedeniyle durma noktasına gelen küresel ticaret iklimine rağmen ihracatını sürdürmeye devam ediyor.
Sektör, bu yılın ocak-mayıs döneminde Türkiye’nin toplam ihracatından yüzde 5.0 pay alarak 3.1 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi ve mevcut verilerle Türkiye’de sanayi sektörleri arasında en fazla ihracat yapan altıncı sektör oldu. Ocak-mayıs 2020 döneminde en çok ihracat 1.6 milyar dolarla AB ülkelerine gerçekleştirildi.Açıklamada görüşlerine yer verilen İDDMİB Başkanı Tahsin Öztiryaki, şunları kaydetti:
"Salgın nedeniyle özellikle bu yılın ilk üç ayında küresel ticaret durma noktasına geldi. 1 Ocak-30 Mayıs arasına baktığımızda geçtiğimiz yıla göre ihracatımızda yüzde 13.31’lik bir düşüş olduğunu görüyoruz. Bu düşüşün makul olduğunu ve önümüzdeki dönemde ülkeler normalleşmeye başladıkça sektörümüzün kendini toparlanacağına inanıyoruz.
İDDMİB bünyesindeki sektör arkadaşlarımızın çoğunun fabrikalarında üretim hiç durmadı ancak elbette çalışanlarımızın sağlığı açısından çalışma alanları seyrekleştirilerek, üretim azaltılarak çalışmalara devam edildi. Ancak Temmuz başından itibaren tüm sektörlerimizin tam kapasite üretimlerine başlayacaklarını düşünüyoruz. Firmalarımızdan yurt dışından gelen ürün taleplerinin arttığını duyuyoruz, bu bize bu yılın sonuna gelmeden hatta önümüzdeki 2-3 ay içerisinde ihracatımızın artacağının sinyallerini veriyor."

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam