Anasayfa Haberler Türkiye İnovasyon Haftası 25 Aralık'ta başlıyor
Türkiye İnovasyon Haftası 25 Aralık'ta başlıyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, "Küresel ticarette önemli bir dönüşüm sürecinin arifesindeyiz. Bu süreçte rekabet, sadece 'fiyat odaklı' olmayacak. Yeni normalde, 'sürdürülebilirlik', 'güvenli ve çevreci üretim' ve 'katma değer' başlıkları, rekabet gücümüzü belirleyecek unsurlar olacak" dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'in, Ticaret Bakanlığı koordinasyonuyla 2012 yılından bu yana düzenlediği Türkiye İnovasyon Haftası bu yıl salgın nedeniyle online olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla 25-26 Aralık'ta gerçekleştirilecek.
Online düzenlenen basın toplantısında TİM Başkanı Gülle, etkinliğin detaylarını paylaştı.
Gülle, Türkiye İnovasyon Haftası'na bu yıl da ilginin yoğun olduğunu belirterek, pandemi koşullarına titizlikle riayet ederek, çekimleri 15 günde tamamladıklarını söyledi.
İhracatta katma değerin ve yüksek teknolojili ihracatın artırılmasına yönelik çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini dile getiren Gülle, pandemi döneminde daha da çok önem kazanan, Ar-Ge, inovasyon ve girişimcilik konularını öne çıkardıklarını, ihracatçıların nicelik yerine, niteliğe odaklanmasını tavsiye ettiklerini ifade etti.
Gülle, Küresel ticarette önemli bir dönüşüm sürecinin arifesinde olunduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:
"Bu süreçte rekabet, sadece 'fiyat odaklı' olmayacak. Yeni normalde, 'sürdürülebilirlik', 'güvenli ve çevreci üretim' ve 'katma değer' başlıkları, rekabet gücümüzü belirleyecek unsurlar olacak. Bu durum, sürdürülebilirlik ve teknoloji odaklı yepyeni bir ihracat stratejisine geçmemiz gerektiğini gösteriyor. Artık, teknolojiyi hayal eden, tasarlayan, üreten ve ihraç eden bir Türkiye var. Stratejik sektörlerimizdeki bu başarıyı, tüm sektörlerimize yaymalıyız. Bu anlamda, Türkiye İnovasyon Haftası'nı eğitimden sanata, bilimden sağlığa, ihracattan dijital ve sosyal medyaya, her alanda etkili, tüm sektörleri kapsayan bir organizasyon haline getirdik."

"İhracat inovasyonla, Türkiye ihracatla yükselecek"

Her alanda inovasyonun önemine dikkati çeken Gülle, ihracatın inovasyonla, Türkiye'nin ihracatla yükseleceğine dikkati çekti.
İsmail Gülle, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük bir vizyonla başlatmış olduğu yeni reform döneminin, ülkemizi, milli hedeflerimize taşıyacağına inancımız tam" dedi.
Göreve geldikleri günden bu yana her platformda dile getirdikleri, "Dış Ticaret Fazlası Veren Türkiye" hedeflerine vurgu yapan Gülle,  bu dönüşüm sürecinin Türkiye için önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi.
Gülle, "İnovasyon Güvencemiz, İhracat Geleceğimiz' diyoruz. Bu anlamda, hiç vakit kaybetmeden İnovatif Türkiye'yi hep beraber inşa edeceğiz. TİM çatısı altında İnovaLİG, İnoSuit, İnovaTİM ve TİM-TEB Girişim Evlerimizle her sektörde inovasyon ekosistemini destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"İnovasyonun önünde durabilecek hiçbir engel yok"

TİM Başkanı Gülle, inovasyonun önünde durabilecek hiçbir engel bulunmadığının altını çizerek, bugün katma değerli üretim, sürdürülebilirlik, markalaşma ve inovasyon alanlarında atılacak her adımın, "İhracatla Yükselen Türkiye"nin teminatı olacağını söyledi.
Türkiye İnovasyon Haftası'nın içeriğine ilişkin bilgi veren Gülle, şunları anlattı:
"Bu yıl salgın sürecinde edindiğimiz tecrübeleriyle beraber Türkiye İnovasyon Haftası'nı yeni bir anlayış ile dizayn edip, 'ihracat” odaklı dopdolu bir içerik ve program hazırladık. Türkiye'de İnovasyon denildiğinde akla ilk gelen program olan Türkiye İnovasyon Haftası'nda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank, Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar, Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy, Gençlik ve Spor Bakanımız  Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bizleri onurlandıracaklar.
Ayrıca bu yıl yine küresel anlamda inovasyon ve dijital dönüşüm sürecinin devleri, Instagram'ın kurucu ortağı Mike Krieger, mucit, yazar ve fütürist Ray Kurzweil, Savunma Sanayi Başkanımız Prof. Dr. İsmail Demir, dünyaca ünlü Türk kalp cerrahı Prof Dr. Mehmet Öz, yerli aşı geliştirici bilim insanı Prof. Dr. Aykut Özdarendeli başta olmak üzere, keynote konuşmacılarımız arasında olacaklar." (dünya)

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam