Anasayfa Haberler Türk Yatırımcıyı Serbest Bölge'ye Çağırdı
Türk Yatırımcıyı Serbest Bölge'ye Çağırdı
Cuma, 04 Mayıs 2012 07:42

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) en hızlı büyüyen ticaret bölgelerinden RAK Serbest Ticaret Bölgesi (STB) Yönetim Kurulu Başkanı Şeyh Faysal Bin Saqr Al Qasimi, Türkiye ile turizm, otelcilik, yeme içme, hazır giyim ve ilaç endüstrilerinde daha sıkı işbirliği yapmak istediklerini belirtti.

 

RAK'tan yapılan yazılı açıklamada, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Ortadoğu ve Körfez bölgesinin yeni lojistik merkezi olarak görülen BAE'nin en hızlı büyüyen serbest ticaret bölgesi olan RAK STB'yi ziyaret ettiği hatırlatıldı.

Açıklamaya göre, ziyarette, Türkiye'nin bölgede ticaretini geliştirmeye yönelik, serbest bölge bünyesinde Türkiye için bir irtibat bürosu kurma, daimi bir Türk ürünleri sergi alanı açma, Türk şirketlerinin ortak kullanımı amacıyla bir depo ve soğuk depolama tesisinin tahsisi konuları ele alındı. RAK STB'yi Türk müşterileri için bir lojistik merkezi haline getirme konusunun da gündeme geldiği görüşmede, iki taraf arasında personel eğitimi alanında işbirliği ve personel değişimi alanlarında bir niyet anlaşmasının, daha sonra imzalanmak üzere hazırlanmasına da karar verildi.

Görüşmelere ilişkin bilgi veren RAK STB Yönetim Kurulu Başkanı Şeyh Faysal Bin Saqr Al Qasimi, Bakan Çağlayan'ı ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Qasimi, şunları kaydetti: "Görüşmelerimizde, özellikle turizm, otelcilik, yeme içme, hazır giyim ve ilaç endüstrilerinde daha sıkı işbirliği yapma isteğimizi yineledik. Sayın Bakanın ziyareti ilişkilerimizin daha da geliştirilmesi için somut adımların atılmasını sağlamıştır. Ben de bizzat Türkiye'ye geleceğim ve de yatırımcı olarak geleceğim. Sayın Bakanın ziyareti, her iki tarafın da ticari ilişkileri geliştirmek için istekliliğinin bir göstergesidir."

RAK STB Üst Yöneticisi Oussama El Omari de, Türkiye'nin kendileri için çok önemli ve stratejik bir pazar konumunda olduğunu vurgulayarak, "Biz Serbest Bölge olarak özellikle bu bölgeyi üs olarak kullanarak, Asya ve Afrika pazarına açılmak isteyen Türk KOBİ'lerine hitap etmekteyiz. Türk KOBİ'leri serbest bölgedeki hesaplı opsiyonlar ve ilave hizmetler sayesinde bu bölgede daha emin adımlar atabilirler" diye konuştu.

Bu arada, 2000 yılında kurulan ve 250'yi aşkın Türk şirketinin bulunduğu RAK Serbest Ticaret Bölgesinin, 106 ülkeden yaklaşık 5 bini aşkın şirkete ev sahipliği yaptığı, Dubai ve Abu Dhabi'deki iş merkezleri ile Almanya, Türkiye, Hindistan ve ABD'de irtibat ofisleri bulunduğu da belirtildi.

 

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam