Anasayfa Haberler Bakan Şimşek'ten Sigaraya Vergi Açıklaması
Bakan Şimşek'ten Sigaraya Vergi Açıklaması
Cuma, 04 Mayıs 2012 07:57

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ''Şu anda gündemimizde ilave 1,5 lira vergi getirme diye bir şey söz konusu değil'' dedi.

 

Şimşek, Malatya Valiliği'ni ziyaret ederek, Vali Vekili Murat Çağrı Erdinç ile görüştü. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şimşek, sigaraya zam yapılıp yapılmayacağı yönündeki bir soru üzerine, ''Yok öyle bir şey. Nereden çıkartıyorsunuz? Sigara, alkollü içkiler ve bazı ithal otomobiller üzerindeki vergileri geçtiğimiz sene biraz arttırdık. Şu anda gündemimizde 'ilave 1,5 lira vergi getirme' diye bir şey söz konusu değil'' diye konuştu.

 

Kamu giderlerinin kısıtlanacağına ilişkin çalışmalar olup olmayacağı yönündeki soru üzerine de Bakan Şimşek, her yazılana inanılmaması gerektiğini söyledi. Şimşek, bazı basın yayın kuruluşlarında buna yönelik birtakım değerlendirmeler olduğunu, bunların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.


Gider mevzuatına yönelik yasa taslağı çalışmaları

Şimşek, giderlerin kontrollü götürülmesinin bütçeye sadık kalmakla eşdeğer olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Biz bir gelir torba tasarısını meclise gönderdik. Onun bütün detaylarını kamuoyuyla paylaştık. İkinci olarak şimdi gider mevzuatına yönelik birtakım düzenlemeleri içeren bir yasa taslağının üzerinde çalışıyoruz. O taslakta, daha çok bütçe kanununu sadeleştirme, basitleştirme anlamında birtakım maddeler ilgili kanunlara taşınacak. Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile ilgili, hazine mülklerinin yönetimiyle ilgili, vatandaşla olan bazı sorunların çözümüne yönelik düzenlemeler olacak.''


Futbolda ''şike davası''

Futbolda şike iddialarına ilişkin yürütülen davanın sonuçlanmasının ardından, iddianamede adı geçen 16 takımın hesaplarının incelenip incelenmeyeceğine ilişkin soru üzerine Şimşek, ''Mükelleflerimizin hesaplarını her zaman inceleriz. Vergi mahremiyeti nedeniyle hangi mükellefimizi inceleyip incelemediğimizi, ne zaman inceleyeceğimiz konularına da girmem'' diye konuştu.

Bakan Şimşek, dolaylı vergilerin düşürülmesine ilişkin kararname taslağına da değinerek, İstanbul 2010 Kültür Başkenti'ne finansman sağlamak üzere benzine ve motorine ilave bir 1-1,5 kuruşluk vergi getirildiğini, o projeler için gerekli olan finansmanın buradan sağlandığını anımsatarak, ''O projenin gerektirdiği finansman gereği ortadan kalktığına göre bu yönde bir Bakanlar Kurulu kararının ihdas edilmesi için Başbakanlık'a yazı gönderdik. Bu konuda takdir Bakanlar Kurulu'nda'' dedi.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam