Anasayfa Basında USİAD Basın Açıklamaları Türkiye İhracatçılar Meclisi 'Sürdürülebilirlik Eylem Planı'nı tanıttı
Türkiye İhracatçılar Meclisi 'Sürdürülebilirlik Eylem Planı'nı tanıttı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 'Sürdürülebilirlik Eylem Planı'nı tanıttı. 12 ana hedefin belirlendiği eylem planıyla Türkiye'nin sürdürülebilirlik noktasında markalaştırılması amaçlanıyor...

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Kadın Konseyi'nin öncülüğünde, "Dünyayı tüketmeden, dünya için üretiyoruz" sloganıyla hazırlanan TİM Sürdürülebilirlik Eylem Planı'nı tanıttı. Tanıtım toplantısında konuşan TİM Başkanı İsmail Gülle, "İhracatçılar olarak yola çıktığımızda iki önemli vazifemiz bulunuyordu. Bunların ilki, sürdürülebilir ihracatı başarmaktı. Hamdolsun bunu hep birlikte başardık. İhracatımızı sürdürülebilir bir zemine bağladık. Şimdi ise vazifemiz, sürdürülebilir dış ticaret fazlası vermektir. Geçtiğimiz yıl 148 ülkeye dış ticaret fazlası verdik. Bu başarıyı sürdürebilir kılmak ve dış ticaret fazlası verdiğimiz ülke sayısını artırmak elimizde" dedi.

Hedef, her alanda sürdürülebilir Türkiye

TİM Sürdürülebilirlik Eylem Planı'nda 12 ana hedefin yer aldığını belirten İsmail Gülle, bu hedeflerin sürdürülebilirlik noktasında Türkiye'yi markalaştırarak "her alanda sürdürülebilir Türkiye" hedefine ulaştıracağını belirtti.
Gülle, 12 ana hedefin "TİM Sanayide Sürdürülebilirlik Bilim Kurulu", "İhracatta Sıfır Atık Seferberliği", "Dijital Mentorluk ve Eğitim Programları", "Kurumsal Karbon Ayak İzi Çalışmaları", "Sanayide Döngüsellik ve İleri Kazanım", "İleri Arıtma Teknolojileri", "Sürdürülebilir Tedarik Zinciri Yönetimi", "Standardizasyon Uygulamaları", "Sertifikasyon Uygulamaları", "Yenilenebilir Enerji Kaynakları", "Sürdürülebilir Ekonomik Büyüme ve İstihdam", "Dijital Ürün Pasaportu ve İzlenebilirlik" başlıklarıyla belirlediklerini ifade etti.
Kaliteli, katma değerli ihracat hedefiyle sanayide dijital dönüşümü destekleyeceklerini kaydeden TİM Başkanı İsmail Gülle, "Bu vizyonu ortaya koyan ve 'sürdürülebilirlik' başlığında ilklere imza atan TİM Kadın Konseyimizi tebrik ediyorum. İnşallah Eylem Planımızdaki hedefleri bir bir gerçekleştirerek Türkiye'yi sürdürülebilirlik alanında marka ülke haline getireceğiz. Çalışmalarımızın sonucunda dünyayı tüketmeden dünya için üreten ülkemiz, hem sürdürülebilir kalkınma modeliyle ihracatla yükselecek hem de çevreye değer veren herkesin bir numaralı tercihi haline gelecek" şeklinde konuştu.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam