Anasayfa Haberler 17,3 milyar liralık 805 projeye teşvik belgesi
17,3 milyar liralık 805 projeye teşvik belgesi

Geçen mayıs ayında toplam 17,3 milyar TL yatırım bedeline sahip 805 projeye teşvik belgesi verildi.

Mayıs ayında 805 firma ve kuruluşun 17.3 milyar TL yatırım bedelli yeni ve tevsi yatırımları, çeşitli vergi istisna ve indirimleri ile sigorta primi desteklerini içeren teşvik belgesine bağlandı. Bir önceki ayda 1,189 projeye 20.65 milyar TL yatırım bedelli teşvik belgesi verilmişti. Mayıs ayında Nisan ayına göre yatırım teşvik belgesi sayısı 384 adet, teşvik belgesine bağlanan toplam yatırım miktarı da yaklaşık 3.35 milyar TL azaldı.
Resmi Gazete'nin 4 Temmuz tarihli sayısında yayımlanan Mayıs ayı yatırım teşvik belgelerine ilişkin tebliğ eki listeye göre, teşvik belgesi alan kurum ve kuruluşların sabit yatırımları 17.30 milyar TL, bu kapsamda ithal edilecek makine ve teçhizat tutarı 990 milyon dolar olarak belirlendi. Teşvik belgeleri kapsamında öngörülen istihdam ise Mayıs ayında Nisan ayına göre 7,505 kişi azalarak 20,816 olarak tahmin edildi.
Mayıs ayı teşvik belgesi alan en yüksek yatırım bedeline sahip projeler arasında; ilaç, metal, enerji üretim, tekstil ve tarım alanındaki yatırımlar yer alıyor. Listede büyük ölçekli projeler arasında biri dışında yeni yatırımların fazlalığı göze çarpıyor.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam