Anasayfa Haberler 'Benzine zam olarak geri dönebilir'
'Benzine zam olarak geri dönebilir'
Salı, 08 Mayıs 2012 11:39

Akaryakıtta benzine yüzde 3.76, motorin fiyatlarına ise yüzde 4.08 oranında indirim yapıldı. İndirimi değerlendiren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tekrar zam gelebileceğinin sinyalini verdi.

 

Geçtiğimiz hafta içerisinde de benzin fiyatlarına 8-9 kuruş indirim gelmişti. Bu indirimle birlikte İstanbul'da şu anda 4.48 TL'den satılan benzinin litresinin ortalama 4.35 TL'ye, motorinin de 3.78 TL'ye inmesi bekleniyor.    

Petrol fiyatları geriledi

Petrol fiyatlarının haftaya düşüşle başlaması ve ham petrolün 97 doların altına gerilemesinin akaryakıt fiyatlarına yansıdığı belirtildi. ABD’deki ekonomik toparlanmadaki aksaklıklar da Asya’daki havaya katkıda bulunurken petrolün varil fiyatı 97 doların altına indi.  

ABD ham petrolünün haziran ayı teslimi varil fiyatı bugün Asya'daki işlemlerde 96.94 dolar ve Londra Brent tipi ham petrolün haziran ayı teslim fiyatı 111.37 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

 

Maliye Bakanı Şimşek: Zam olarak geri dönebilir

Başbakan Erdoğan'ın Slovenya'ya düzenlediği resmi ziyarette yer alan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise, akaryakıt fiyatlarında indirim yapılmasına ilişkin, “Şu anda fiyatlar mevsimsel olarak geriliyor. Üçüncü çeyrekte aynı şartlar devam ederse, aynı siyasi jeopolitik riskler bölgemizde devam ederse, dünya ekonomisinin büyümesi aynı düzeyde kalsa bile mevsimsel olarak üçüncü çeyrekte fiyatlara yukarı doğru bir baskı olabilir” dedi.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam