Anasayfa Haberler OİB 10. Otomotivde Geleceğin Tasarım Yarışması başladı
OİB 10. Otomotivde Geleceğin Tasarım Yarışması başladı

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği (OİB) tarafından otomotiv sektöründe katma değerli ürün ve teknolojileri geliştirmek amacıyla düzenlenen 10. Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması başladı. “Hareketlilik Ekosisteminde Çözümler” teması ile düzenlenen yarışmada toplam 383 proje arasında seçilen 10 finalist dereceye girmek için yarışıyor. OİB yarışma ile Türkiye’nin dünya çapındaki güçlü üretim merkezi konumuna, tasarım ve Ar-Ge alanındaki yeteneklerini de eklemeyi hedefliyor.

OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, “Dijitalleşme ve sürdürülebilir kalkınmanın damga vurduğu günümüzde mobilite büyük bir dönüşüm içinde. Mekanik araçlar yerini elektrikli, birbiri ile bağlantılı ve otonom araçlara bırakıyor. Türkiye’nin bu dönüşümün önemli bir parçası olmasında genç nüfusumuz öncü olacak. Bugüne kadar sonuçlarıyla yüzümüzü güldüren yarışmamız, yenilikçi çözümlerin Türkiye’den çıkmasına katkı sağlayacak” dedi.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından sektörde katma değerli ürün ve teknolojileri geliştirmek amacıyla düzenlenen 10. Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması (OGTY) başladı. Ticaret Bakanlığı desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinatörlüğünde gerçekleşen ve yarışma, bu yıl “Hareketlilik Ekosisteminde Çözümler” temasıyla ile düzenleniyor. Organizasyonda toplam 383 proje arasında seçilen 10 finalist dereceye girmek için yarışıyor.

Dünyadaki 193 ülkenin tamamına ihracat yapmayı başaran otomotiv endüstrisinin en büyük Ar-Ge ve inovasyon etkinliği olan yarışmaya OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik ile OİB Yönetim Kurulu Üyesi ve OGTY Yürütme Kurulu Başkanı Ömer Burhanoğlu ev sahipliği yaptı.

Yarışmanın açılışında T.C. Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay ve TİM Başkanı İsmail Gülle de konuşma yaptı.
Teknoloji ve Trend Avcısı Serdar Kuzuloğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı, sektör profesyonellerinden akademisyenlere, girişimcilerden öğrencilere kadar çok sayıda kişinin izlediği yarışmada, dereceye giren başarılı proje sahiplerine toplam 500 bin TL ödül verilecek. Dereceye girenler nakdi ödüllere ek olarak, projelerini İTÜ Çekirdek Erken Aşama Kuluçka Merkezinde geliştirme, İTÜ Big Bang sahnesinde yarışma ve otomotiv sanayinin deneyiminden ve geniş ağından faydalanma gibi ayrıcalıklar da elde edecek.

“Türk otomotivi dünyada önemli bir konumda”

Açılışta konuşan OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, 15 yıldır sektörel bazda ihracat şampiyonluğuyla ülke ihracatının lokomotif sektörü olan otomotivin, ülke ihracatının yaklaşık altıda birini tek başına gerçekleştirdiğini, 2018 yılında 31,6 milyar dolarla Cumhuriyet tarihinin ihracat rekorunu kırdığını ve geçen yıl Covid-19 pandemisinin yıkıcı etkisine rağmen 25,5 milyar dolar ihracata ulaşmayı başardığını vurguladı.
Üretimde çalışan işçilerden, mühendislere ve diğer kadrolara kadar hemen her alanda kaliteli işgücüne sahip endüstrinin, ana, tedarik ve üretim harici çalışanları ile yarım milyonu geçen istihdama imza attığını belirten Çelik, “Kısaca endüstrimiz, net ihracat gelirinden istihdama kadar ülke ekonomisine en güçlü katkıyı yapan sektörlerden birisi. Türk otomotiv endüstrisi yalnızca ulusal değil, küresel çapta da önemli bir yere sahip. Avrupa’nın en önemli üretim merkezlerinden birisi konumunda yer alıyor ve dünyanın 14. Avrupa’nın ise 4. büyük motorlu araç üreticisi konumunda bulunuyor” dedi.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam