Anasayfa Haberler Saros Ekonomisi Zirvesi’nin ikincisi yapıldı
Saros Ekonomisi Zirvesi’nin ikincisi yapıldı

Edirne İş İnsanları Derneği ve Ekonomi Gazetecileri Derneği işbirliğinde Türkiye Ekonomiyi Konuşuyor etkinlikleri kapsamında, Saros Ekonomisi Zirvesi’nin ikincisi Enez’de düzenlendi. Düzenlenen zirvede Saros Bölgesi’nin tarım, turizm ve ekonomi alanlarındaki sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu.

Enez Kaymakamı Şükrü Alperen Göktaş, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç, Edirne Ticaret Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Edirne İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Hakan İnci, Ekonomi Gazetecileri Derneği üyeleri, basın mensupları ve katılımcıların bulunduğu 2. Saros Ekonomi Zirvesi’nde tarım paneli ekonomi yazarı gazeteci Çetin Ünsalan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi.
Düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Edirne İş İnsanları Derneği Başkanı Hakan İnci, 2’incisi gerçekleştirilen Saros Ekonomi Zirvesi’ni geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini ifade etti.
İnci, "Edirne İş İnsanları Derneği olarak 2.Saros Ekonomini Zirvesi’ni gerçekleştiriyoruz. Toplantımızın tarım ve turizm olmak üzere iki amacı var. Bunlarla ilgili analiz yapacağız. Düzenlediğimiz toplantıları geleneksel hale getirmek istiyoruz. İki yıl sonra toplantıyı gerçekleştirmek için dernek olarak düzenlediğimiz kurulda tavsiye kararı almayı düşünüyoruz. Şu anda Edirne İş İnsanları Derneği olarak bu toplantıyı organize ediyoruz ama başta Enez Kaymakamımıza, Keşan ve Enez Belediye Başkanlarımıza teşekkürlerimizi sunuyorum. Bu işler bir kişinin çalışmasıyla değil birlikte hareket edersek daha yararlı oluyor” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından bölgedeki tarım sorunlarını ve çözümlerini konuşmak üzere Trakya Üniversitesi (TÜ) Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Başkanı ve Bitki Islahı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yalçın Kaya sunum gerçekleştirdi.
Ürün çeşitliliğinin gerektiğini fakat üretici nüfusunun yaşlı olduğunu belirten Kaya; “Pandemide gıdanın çok önemli olduğunu gördük. Edirne’nin tarım potansiyeli var. Avantajlarımızı çok iyi kullanmamız lazım. Tarımsal anlamda çok daha değişik konseptlere geçmemiz lazım. Yeni ürün çeşitleri lazım ama Trakya Bölgesi’nde 800’e yakın köy var ve bu köylerdeki en genç insan 50 yaşında. Ürünü çeşitlendirmek demek meyve, sebze vs. üretmek demek. Çiftçi aileleri kesinlikle çok yaşlandı. Şu anda Trakya’nın esas problemi yaşlı tarım nüfusudur” diye konuştu.(gazete ekonomi)

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam