Anasayfa Haberler Kavcıoğlu: Bankacılık sektörü güçlü, herhangi bir sıkıntı yok
Kavcıoğlu: Bankacılık sektörü güçlü, herhangi bir sıkıntı yok

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) üyeleriyle bir araya geldi. Görüşme sonrası kısa bir açıklama yapan Kavcıoğlu, "Herhangi bir problem, sıkıntı yok. Bu toplantılar daha önceden de yaptığımız planlı toplantılar. Olağanüstü bir toplantı değil. Banka genel müdürlerimizle karşılıklı birbirimizi bilgilendirdik. İyi bir görüşme oldu. Olumlu bir hava içerisinde çok faydalı bir bilgilendirme oldu. BDDK Başkanımız toplantıdaydı. Zaten biz normalde iletişim halindeyiz. Çok güçlü bir iletişimle bankacılık sektörü Türkiye'de ve dünyada en başarılı sektör olarak çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Türkiye Bankalar Birliği'nden açıklama

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, Türkiye Katılım Bankaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İkram Göktaş, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir araya geldiği belirtildi.
Toplantıda küresel ve yurtiçi ekonomi, piyasalar ve bankacılık sektöründeki gelişmelerin görüşüldüğü ifade edilirken, "Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı toplantı uygulamaların daha verimli hale getirilmesine yönelik olarak oldukça yararlı geçti" açıklaması yapıldı.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam