Anasayfa Haberler İşadamlarına yeşil pasaport
İşadamlarına yeşil pasaport
Pazartesi, 21 Mayıs 2012 07:20

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı: Belli ihracat büyüklüğü olan işadamlarına yeşil pasaport verilmesini sağlayacağız.

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 67. Genel Kurulu’ndan işadamlarına yeşil pasaport müjdesi çıktı. TOBB Genel Kurulu, Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katılımıyla TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde yapıldı.
Genel Kurul’da konuşan Hayati Yazıcı, Başbakan Erdoğan’ın kendisine işadamlarına yeşil pasaport sağlanması konusunda talimat verdiğini belirterek, “Yeşil pasaport ile ilgili çalışmayı ihracat büyüklüğünü dikkate alarak yapacağız. Başbakan ‘ihracatın miktarıyla ilgili kısa bir çalışma yapın onu yaptıktan sonra yeşil pasaport sağlayın’ dedi” ifadelerini kullandı.

‘Bankalar kredi nazı yapmasın’

 

Başbakan Erdoğan ise konuşmasında, petrol fiyatlarında olağanüstü bir artış olmazsa cari açığın düşme eğiliminin süreceğini belirterek, “Olumsuz senaryolar karşısında da tedbirlerimiz var ve geçmişte olduğu gibi bundan sonra da tedbirleri kararlılıkla uygulayacağız” dedi. Bankaları da eleştiren Erdoğan, “Bankalar girişimciye kredi vermede çok nazlı bir davranış içindeler. Bunlar yanlış uygulamalar. Bunu kabul etmek mümkün değil. Böyle giderse yarın onlar da bu sıkıntıyı yaşayacak” diye konuştu. Erdoğan, ekonomik gelişmeleri şöyle değerlendirdi:
* “Demokrasi pedalını 9.5 yıl boyunca olduğu gibi bugün ve bundan sonra da asla yavaşlatmadan çevirmek zorundayız. Türkiye’nin itici gücü demokrasi. Demokrasi kesintiye uğradığında, birileri bundan çıkar sağladı. Antidemokratik dönemlerde işini büyütenler, işleri ciddi manada tıkırında olanlar oldu. Bu bir avuç seçkin büyürken, Türkiye’de geriye kalanların tamamı yoksullaştı.
* İktidara geldiğimiz 2002’de IMF’ye 23.5 milyar dolar borç vardı. Borç şu an 1.9 milyar dolar.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam