Anasayfa Haberler POS'da yeni nesile geçiş ertelendi
POS'da yeni nesile geçiş ertelendi
Çarşamba, 06 Haziran 2012 07:52

Ödeme kaydedici cihaz modelleri için daha önce bu yıl sonu olarak belirlenen onay süresi 31 Aralık 2013 tarihine uzatıldı.

Maliye Bakanlığı, Ödeme Kaydedici Cihazlara ilişkin tebliğde değişikliğe gitti. Bakanlığın, ''Katma Değer Vergisi Mükelleflerinin Ödeme Kaydedici Cihazları Kullanmaları Mecburiyeti Hakkında Kanunla İlgili Genel Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ''i Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, yeni nesil ödeme kaydedici cihazların kullanılmasına ilişkin öngörülen kademeli geçiş çerçevesinde; üretici veya ithalatçı firmalar tarafından 3100 sayılı Kanunla ilgili önceki mevzuata göre üretmek üzere geliştirilen ödeme kaydedici cihaz modelleri için daha önce bu yıl sonu olarak belirlenen onay süresi, 31 Aralık 2013 tarihine uzatıldı.

Önceki mevzuata istinaden onaylanan ödeme kaydedici cihazlar ise 31 Aralık 2015 tarihine kadar satılabilecek. Mükellefler ellerindeki önceki mevzuat hükümlerine tabi ödeme kaydedici cihazlarını, bu tarihi geçmemek üzere mali hafızaları doluncaya kadar kullanabilecekler. 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, mali hafızaları dolan ödeme kaydedici cihazlara, yeni mali hafıza takılmayacak ve bu cihazlar hurdaya ayrılacak. Cihazı hurdaya ayrılan mükellefler yeni nesil ödeme kaydedici cihazları almak suretiyle kanuni yükümlülüklerini yerine getirebilecekler. Faaliyetlerinde seyyar EFT-POS cihazı kullanan mükellefler ile yol kenarında otopark hizmeti veren mükellefler için daha önce 1 Ocak 2013 olarak belirlenen EFT-POS özelliği olan yeni nesil ödeme kaydedici cihazlara geçiş tarihi de 1 Temmuz 2013'e uzatıldı.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam