Anasayfa Basında USİAD Bizden Haberler Genel Başkanımız Fevzi Durgun'dan 30 Ağustos mesajı
Genel Başkanımız Fevzi Durgun'dan 30 Ağustos mesajı
Çarşamba, 29 Ağustos 2012 11:38

30 Ağustos Zafer Bayramımızın 90. Yılı Kutlu Olsun!

USİAD (Ulusal Sanayici ve İş Adamları Derneği) Genel Başkanı Fevzi Durgun, 30 Ağustos Zafer Bayramı’yla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Durgun açıklamasında şunları kaydetti:

 

1922 yılında 26 Ağustos’ta başlayıp, 30 Ağustos’ta Dumlupınar’da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin yani Büyük Taarruz’un 90. yılını kutluyoruz.

 

Kurtuluş Savaşımızın zafere ulaştığı bu günde ülkemiz gerek siyasi gerekse de ekonomik açıdan oldukça zor günler geçirmektedir. Böylesi bir süreçte ulusal birliğimiz ve bütünlüğümüz yanında bağımsızlığımızın da sembolü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda sadece valilik, garnizon komutanlığı ve büyükşehir belediye başkanlığının Atatürk anıtına çelenk koyabileceğini öğrenmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Bu uygulamanın özellikle ulusal birlik ve bütünlüğümüzle,  ulus bilincimizin yükseltilmesine en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde doğru olmadığını değerlendiriyoruz.
Bütün bu uygulamalara rağmen 19 Mayıs örneğinde de olduğu gibi ulusumuzun yedi düvele karşı verdiği bağımsızlık savaşının zaferle taçlandırıldığı bayramını coşkuyla kutlayacağına olan inancımızı koruyoruz.

Bu duygularla bir kez daha Zafer Bayramımızı kutluyor, başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi sevgi, minnet ve saygıyla anıyoruz.

 

Fevzi Durgun
USİAD Genel Başkanı

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam