Anasayfa Haberler Yaş sebze meyvede Mısır umudu
Yaş sebze meyvede Mısır umudu
Çarşamba, 23 Ocak 2013 09:25

Türkiye Sebze Meyve Komisyoncuları Federasyonu Başkan Vekili Öztürk: Mısır'da Türk ürünlerine çok büyük talep var, özellikle sebze ve meyvedeki bu talebi fırsata çevirilebiliriz.

Türkiye Sebze Meyve Komisyoncuları Federasyonu (TÜSEMKOM) Başkan Vekili Halil Öztürk, Mısır'da Türk ürünlerine çok büyük talep olduğunu, özellikle sebze ve meyvedeki talebin fırsata çevrilebileceğini söyledi.

Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, sektör temsilcileriyle birlikte Mısır'ın Başkenti Kahire ve İskenderiye'de temaslarda bulunduklarını belirtti.

Mısırlı işadamlarının ve firmaların Türkiye'nin ülkelerindeki pazara daha fazla girmesi gerektiğini aktardığını ifade eden Öztürk, "Mısır'da Türk ürünlerine çok büyük talep var, özellikle sebze ve meyvedeki bu talebi fırsata çevirebiliriz" dedi.

Yunanistan'ın Avrupa Birliği üyesi ülke olması bakımından Mısır'a gümrüksüz mal satabildiğine dikkati çeken Öztürk, şöyle konuştu:

"Bu nedenle Mısır'da Yunanistan'da üretilen ürünler hakim. Ancak bire bir görüştüğüm iş adamları Türkiye ile çalışmak istiyorlar. Dünyanın bir çok yerinde gördüğüm tanıtım eksikliğini maalesef Mısır'da da yaşıyoruz. Biz çok iyi bir tanıtımla Mısır pazarına hakim olabiliriz" diye konuştu.

Öztürk, Denizli'nin ürün desenini tanıtma fırsatı bulduklarını, ürün deseninden etkilenen Mısırlı iş adamlarının gelecek aylarda Denizli'ye geleceğini sözlerine ekledi.

 

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam