Anasayfa Basında USİAD USİAD ile İlgili Haberler Kıbrıs Barış Harekatı’nın 37. Yıldönümü İstanbul’da da Kutlandı
Kıbrıs Barış Harekatı’nın 37. Yıldönümü İstanbul’da da Kutlandı
Perşembe, 21 Temmuz 2011 10:55

20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı’nın 37. yıldönümü İstanbul’da da kutlandı. KKTC İstanbul Başkonsolosluğu’nun himayesinde Kıbrıs Türk Kültür Derneği İstanbul Şubesi tarafından dün akşam Küçükçekmece’de gerçekleştirilen ve Genel Başkanımız Fevzi Durgun’un da hazır bulunduğu resepsiyonda askeri ve mülkü erkanın yanı sıra da kitle örgütü temsilcileri, gaziler, aydınlar da yer aldı. Etkinliğe başta İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eşi olmak üzere 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, KKTC İstanbul Başkonsolosu Servet Dorak, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Kıbrıs Türk Kültür Derneği İstanbul Şube Başkanı Zehra Bilge Eray ile Başkan Yardımcısı Kıbrıs Gazisi emekli Yarbay Atilla Çilingir, Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Turan Özlü, Muharip Gaziler Derneği İstanbul Şube Başkanı Emekli Albay Ahmet Kendigel, Aydınlık Yazarı Hüseyin Macit Yusuf, Emekli General Servet Cömert, Derneğimiz Danışmanı ve Cumhuriyet yazarı Prof. Dr. Erol Manisalı ile İstanbul’da yaşayan KKTC’li vatandaşlar katıldı.
Etkinliğin ev sahipliğini yapan Kıbrıs Türk Kültür Derneği İstanbul Şube Başkanı Zehra Bilge Eray açış konuşmasını yaptı. Ardından KKTC İstanbul Başkonsolosu Servet Dorak, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay birer konuşma yaptılar. Konuşmalarda KKTC’nin bağımsızlığının ilelebet sürmesi kararlılığı vurgulandı.
Kıbrıs Türk Kültür Derneği Başkan Yardımcısı, Kıbrıs Gazisi emekli Yarbay Atilla Çilingir, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın mesajlarını okudu. Uzun süre alkışlanan mesajlarda Kıbrıs Barış Harekatı’nın Kıbrıs Türkü’nün varoluş ve özgürlük mücadelesinin en önemli adımı olduğu hatırlatıldı ve KKTC’nin sonsuza dek yaşayacağına olan inanç belirtildi.

 

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam