Anasayfa
USİAD Genel Başkanı Fevzi Durgun: “Yerli Malı Kullan,Kullandır; Türkiye’yi güçlendir!”
Salı, 13 Aralık 2011 11:38

 

Ulusal Sanayici ve İşadamları Derneği (USİAD) Genel Başkanı Fevzi Durgun, 12-18 Aralık ‘Yerli Malı Haftası’yla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Genel Başkanımız Durgun, açıklamasında şunları kaydetti:

“USİAD (Ulusal Sanayici ve İşadamları Derneği) Türk kamuoyu ve basınını, 'Yerli Malı Haftası'nı kutlamaya ve bu bilinci yüceltmeye davet etmektedir. Bugün Yerli Malı Haftası kulaklarda sanki geçmişe bir özlem çağrışımı yaratmaktadır. USİAD, 'Yerli Malı' konusunun bir geçmiş değil, Türkiye'nin geleceği sorunu olduğuna inanmaktadır.

Dolayısıyla USİAD için, 'yerli malı haftası' 21. yüzyıl Türkiye’sinde, rekabet gücüne sahip, teknolojiyi, yaratıcılığı, özgün tasarımı, kalite yönetimini başarıyla uygulayan Türk mallarının ve hizmetlerinin kullanılması anlamına gelmektedir. Şu anda yerli malı kullanmaya her zamankinden daha fazla gereksinimiz var. Son yıllarda, Türkiye ve Türk tüketicisi çok çeşitli yabancı ürün ve marka saldırısıyla karşı karşıya kalmıştır. Ülkemiz adeta ithal mallar cenneti (yoksa cehennemi mi demeliyiz) haline gelmiştir.

Uygulanmakta olan son ekonomik politikaların oluşturduğu haksız rekabet ortamında yerli mallarımız geniş pazar payı kaybetmişlerdir. Bu da, kalitesi, içeriği ve fiyatı ne olursa olsun yabancı ürün ve malları seçme eğilimini pekiştirmiş ve ithal malların tüketimini giderek arttırmıştır. USİAD, bu eğilimin orta ve uzun dönemde, ulusal ekonomi açısından olumsuz sonuçlarının giderek artacağı görüşündedir.

Küreselleşen ekonomik düzende, yerleşik ve kendini kanıtlamış Türk markalarının satın alınarak yok edilmesi de kaygı verici başka bir gelişmedir. USİAD, bu nedenle, ulusal marka, ürün ve hizmetlerin kullanılması doğrultusunda bir bilincin Türkiye'de de pekiştirilmesi gerektiğine inanmaktadır. Yerli malı kullanmak, Almanya'da, Japonya'da, Fransa'da, İngiltere'de ve ABD'de olduğu kadar Türkiye'de de bir haktır. Türkiye ulusal sanayisini korumak için, bu hakkını kullanma bilincini geliştirmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle yerli malı haftamızı bir kez daha kutluyor ve sözlerimi Büyük Önder Mustafa Kemal’in İstanbul Milli Sanayi Birliği’nde yerli mallar sergisinde yaptığı konuşmayı anımsatarak tamamlıyorum: ‘Türk yurdu, Türk iktisiyadı, Türk eliyle, Türk tarihiyle yükselir. Türkler, Türk malı alınız, Türk malı kullanınız; Türk parası Türk toprağında kalsın!”.

13.12.2011

USİAD Basın ve Halkla İlişkiler

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam