Anasayfa Basında USİAD USİAD ile İlgili Haberler
Kıbrıs Barış Harekatı’nın 37. Yıldönümü İstanbul’da da Kutlandı
Perşembe, 21 Temmuz 2011 10:55

20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı’nın 37. yıldönümü İstanbul’da da kutlandı. KKTC İstanbul Başkonsolosluğu’nun himayesinde Kıbrıs Türk Kültür Derneği İstanbul Şubesi tarafından dün akşam Küçükçekmece’de gerçekleştirilen ve Genel Başkanımız Fevzi Durgun’un da hazır bulunduğu resepsiyonda askeri ve mülkü erkanın yanı sıra da kitle örgütü temsilcileri, gaziler, aydınlar da yer aldı. Etkinliğe başta İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eşi olmak üzere 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, KKTC İstanbul Başkonsolosu Servet Dorak, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Kıbrıs Türk Kültür Derneği İstanbul Şube Başkanı Zehra Bilge Eray ile Başkan Yardımcısı Kıbrıs Gazisi emekli Yarbay Atilla Çilingir, Ulusal Kanal Genel Yayın

Devamını oku...
 
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürümüz Esin Taşdemir KASTAMONU TV’deydi!
Cuma, 01 Temmuz 2011 09:20

Derneğimiz Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Esin Taşdemir, 1 Temmuz günü (bugün) Kastamonu TV’de yayımlanan “Biz Kadınlar” programına konuk oldu. Gülfem Çerçioğlu’nun hazırlayıp sunduğu ve bir saati aşkın süren programın ilk bölümünde kadınların iş dünyasındaki yeri ve önemine değinen Taşdemir, bütün kadınların zamanlarını verimli değerlendirmelerini ve üretime katılmaları gerektiğini belirtti. Programın ikinci bölümünde ise kuruluşundan bugüne derneğimiz USİAD’ın çalışmalarına değinen Taşdemir, yerli sanayi ve yerli malı kullanımının önemi ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 
'Su hayat'sa, bakanlığı da olmalıdır

Yaşar EYİCE / KOBİ HABER Toprak Su Enerji Çalışma Grubu'ndan bir hafta önce ilk elektronik postayı aldım. TEDAŞ'ın verilerinden yola çıkarak, ülkemizdeki 'kaçak elektrik kullanımını' ele almışlar.

TEDAŞ, yıllık 156.901.365.217 kW.saat enerji satışı yapıyor, buna karşılık, sadece 134.359.839.244 kW.saat'lik bölümün tahsilâtını yapabiliyor. Tabii ki en büyük kaçak belli bölgelerde... Tahsildar gittiği taktirde, öyle dayak yiyor ki, bir daha tövbe ediyor… Aslında bu da yanlış bir teşhis, çünkü kaçağı saatten değil, direkten yapıyorlar. Bir ara İzmir’in bazı semtlerinde de, göç ile gelenlerin uyguladıkları bir yöntemdi bu. Yerlerde elektrik kablolarından geçilmiyordu. Sıkı ve ciddi takip sonucu genelde bu çok azaldı.

Devamını oku...
 
USİAD 'Su Bakanlığı' önerdi

Sıkıntılar, konu ile ilgili kesimlerin önerilerini arttırdı.

Zeynep Fazlılar / GERÇEK GÜNDEM- 2007- 2008 yıllarının kurak geçmesi ve tarımsal sulama ile büyük kentlerimizde içme ve kullanma suyu konusunda yaşanan sıkıntılar, konu ile ilgili kesimlerin önerilerini arttırdı. Bu öneriler arasından, ülkemizde çok başlı ve çok parçalı olan su kaynakları yönetiminin tek elde toplanarak bu alanda yaşanan karmaşa ve koordinasyon eksikliğine son verilmesi için “Su Bakanlığı” kurulması önerisini de öne çıkardı.

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 1 2 3 Sonraki > Son >>

Sayfa 3 / 3

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam