Anasayfa USİAD Bildiren
Şahap Kocatopçu Son Yolculuğuna Uğurlanıyor
Cuma, 27 Nisan 2012 09:38

Eski bakanlardan, Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu üyesi Dr. Şahap Kocatopçu 96 yaşında hayatını kaybetti. Kocatopçu, bugün Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazına müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Devamını oku...
 
Prof. Dr. KAYMAKÇI: BİL GATES VE TÜRKİYE TARIMI

İlk bakışta Bil Gates ile Türkiye Tarımı arasında ne ilişki vardır denebilir. Ancak organik bir bağ yoksa bile, biri yenilikçiliğin kapitalist öncülerinden Microsoft’un kurucusu. Yeni-liberal dünya görüşünü savunuyor ve açlığa karşı çözüm yolları konusunda ilginç görüşlere sahip. Türkiye ise neredeyse son 30 yıl içinde giderek artan dozda uyguladığı yeni-liberal politikalarla tarım ürünleri açısından bir ithalat cenneti durumuna gelmiş bir ülke.

 

Devamını oku...
 
Uğur CİVELEK: Nereye Koşuyoruz

Zaman akıp gidiyor, gerek küresel gerekse de ulusal düzeyde belirsizlik ve kararsızlık azalmıyor. Ekonomi cephesindeki sorunlar ağırlaşmaya devam ediyor, siyasi gerginlikteki tırmanış sürüyor, istikrarsızlığın büyümesi önlenemiyor. Endişe kaynağı olarak gündemin üst sıralarına tırmanan bir soruna yüzeysel ve tepkisel şekilde müdahale edilirken diğer sorunlar alarm veriyor; korku nöbeti bitmiyor, sadece sorunlar arasındaki etkileşim daha da güçleniyor.

Devamını oku...
 
Dursun YILDIZ: “Su Hakkı” Neden Öne Çıktı

Son 10 yıldır  “Su Hakkı” kavramından temel bir insan hakkı olarak daha fazla söz edilmesine rağmen uygulamada yeterli ilerleme sağlanamamıştır.

Bu konuda en ileri adım 2010 yılında BM tarafından atılmış ve BM Genel Kurulu suyun bir insan hakkı olduğunu kabul eden sözleşmeye onay vermiştir.

Devamını oku...
 
Dr. Öztin AKGÜÇ: “Çözüm Dolaylı Teşvikler Değil, Önemli Alanlara Doğrudan Kamu Yatırımı”

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ‘Yeni Teşvik Yasası’nı geçtiğimiz günlerde açıkladı. Çağlayan, yeni yasayla ilgili; “Bizim için 2023 vizyonu çok önemli. Cumhuriyetimizin 100. yılında hedeflerimize ulaşmak istiyoruz. Hedeflere ulaşma için 3 temel ihtiyacımız olduğunu tespit ettik.

Devamını oku...
 
Ümit Ragıp ÜNCÜ: “Borların ‘AKP Usulü Özelleştirilmesine’ Karşı Çıkacağız”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nca hazırlanan ve Bakanlar Kurulu tarafından imzalanarak 5 Mart 2012 tarihinde Başbakanlığa iletilen “Bor Tuzları, Trona ve Asfaltit madenleri ile Nükleer Enerji Hammaddelerinin İşletilmesini, Linyit ve Demir Sahalarının Bazılarının İadesini Düzenleyen Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” 20 Mart 2012 tarihinde Meclis Başkanlığı’na gönderildi.

Devamını oku...
 
Prof. Dr. Erol MANİSALI Yazdı: "Küresel Rekabetin Ortadoğu’ya Yansımaları"

-         Ortadoğu 2003’ten beri büyük bir değişim sürecine sokuldu.

-         Irak önce işgal edildi sonra parçalandı; iki mezhep ve bir etnik grup olarak ayrıştırıldı; Şiiler, Sünniler ve Kürdistan olarak. Bir daha birleşemeyecek bir yapılanma sürecine girdiler.

-         Afrika Ortadoğusu’nda Sudan, ‘Hıristiyan ve Müslüman Sudan’ olarak iki devlete bölündü.

 

Devamını oku...
 
USİAD Bildiren Dergisi’nin 49. sayısı yayımlandı
Pazar, 22 Nisan 2012 06:59

"YENİ TEŞVİK YASASI NELER GETİRİYOR” başlığıyla çıkan ve yayınını bundan böyle elektronik ortamdan devam ettiren derginin diğer kapak konuları “BOR MADENLERİMİZİ BEKLEYEN TEHLİKE” ve "ONURSAL GENEL BAŞKANIMIZ KEMAL ÖZDEN'İ SEVGİ VE ÖZLEMLE ANIYORUZ”.

Ekonomideki gidişat ve gelişmeler üzerine makale, röportaj ve haberlerin de bulunduğu derginin bu sayısında şunlar yer alıyor:

 

Kemal Özden Cumhuriyet gazetesi Röportajı: USİAD'ın Amacı Faiz ve Ranttan Kurtulup Üretim Ekonomisine Geçmek

Uğur Civelek (Makale): Nereye Koşuyoruz

Ümit Ragıp Üncü (söyleşi): Borların 'AKP Usulü' Özelleştirmesine Karşı Çıkacağız

Prof. Dr. Erol Manisalı (makale): Küresel Rekabetin Ortadoğu'ya Yansımaları

İMKB Başkanı İbrahim Turhan (Haber): Borsanın Yüzde 65'i Yabancıların elinde

Suay Karaman (makale): Köy Enstitülerinden Günümüze

Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı (makale): Bil Gates  ve Türkiye Kavramı

Kitap Dünyası

 

DERGİYİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

 
2B İle Yeni Orman Talanları Daha da Hız Kazanacak…
Cuma, 20 Nisan 2012 10:25

Tapu ve Kadastro eski Genel Müdür Yardımcısı Orhan Özkaya, Meclis'te kabul edilen ve 2B olarak adlandırılan orman vasfını yitirmiş hazine arazilerinin satışını öngören yasa tasarısını USİAD Bildiren’e değerlendirdi.

Orhan Özkaya’nın konu ile ilgili yazısını ilginize sunuyoruz.

Devamını oku...
 
Av. İsmail Altay: “Haksız Şartta, Kart Aidatı Geri İstenebilir!”

Kredi kartı ücreti alınıp alınamayacağına ilişkin tartışma Yargıtay 13. Hukuk Dairesi’nin, tüketicileri ödemiş oldukları kredi kartı ücretlerini 10 yıllık geriye dönük olarak geri isteyebileceklerine ilişkin kararına rağmen bankalar ile banka müşterileri arasında anlaşmazlık konusu olmaya devam ediyor.

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 11 12 13 14 15 16 17 18 Sonraki > Son >>

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam