Anasayfa Haberler
Geçici vergide beyan süresi uzatıldı

Geçen yılın ekim-kasım-aralık dönemine ait gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerin verilmesine ilişkin süre uzatımına gidildi.

Devamını oku...
 
Sanayi üretimi azaldı

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi, Aralık 2018'de önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,8 azaldı.

Devamını oku...
 
Çelik ihracatında düşüş beklentisi

AB'nin kota uygulaması ve Çin'in artan ihracatına dikkati çeken Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Aslan, ihracatın geçen yılki 21.4 milyon tondan 15-16 milyon tonlara gerileyebileceğini ifade etti.

Devamını oku...
 
Kırmızı et üretimi yüzde 12 azaldı

2018 yılı dördüncü çeyrekte toplam kırmızı et üretimi önceki yılın aynı çeyreğine kıyasla yüzde 12,1 düşüşle 259 bin 672 ton olarak tahmin edildi.

Devamını oku...
 
2018 yılı "Rüzgar Enerjisi İstatistik Raporu" yayımlandı

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliğinin (TÜREB) 2018 yılına ilişkin "Rüzgar Enerjisi İstatistik Raporu" yayımlandı.

Devamını oku...
 
Su ürünleri yetiştiricilerine "iyi tarım" desteği

Tarım ve Orman Bakanlığınca, İyi Tarım Uygulamaları Hakkında Yönetmelik kapsamında gerçekleştirilen su ürünleri yetiştiriciliğine "iyi tarım desteği" verilecek.

Devamını oku...
 
KOBİ üretimini destekleyecek paketler yolda

Finansal Kurumlar Birliği Başkan Vekili Ünal Gökmen, "Eximbank ile KOBİ üretimini destekleyecek bir paket ile ilgili çalışmamız var. İhracatı desteklemek için ihracat yapacak her türlü yatırımcıya, Eximbank ile beraber çok uygun şartlarda yabancı para finansmanı sağlayacağız" dedi.

Devamını oku...
 
Enerji sektöründe takipteki krediler arttı

Enerji sektöründe takipteki krediler son bir yılda 637 milyon TL’den 6.3 milyar TL’ye yükseldi. Kurdaki artışın en çok etkilenen enerji, takipteki krediler dışında milyarlarca dolarlık kredi için yeniden yapılandırmaya gitti.

Devamını oku...
 
Türkiye'de tasarruf oranı yüzde 24 arttı

Türkiye'de tasarruf mevduatları, geçen yıl 2017 sonuna göre yüzde 24 artarak 1 trilyon 153.8 milyar liraya yükselirken, kişi başı tasarruf miktarı 14 bin 70 lira oldu. 
İstanbul, kişi başına en yüksek tasarruf edilen il olurken, en düşük tasarruf mevduatının bulunduğu il ise Bayburt oldu...

Devamını oku...
 
Otomotiv pazarı ocakta yüzde 59 daraldı

Otomotiv Distribütörleri Derneği verilerine göre, otomobil satışları ocak ayında yüzde 58.7 azaldı, hafif ticari araç satışları da yüzde 59.9 gerileme gösterdi.

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 Sonraki > Son >>

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam