Anasayfa Haberler
Endüstriyel mutfak sektörü Meksika ve Şili'ye çıkarma yaptı

Ticaret Bakanlığı himayesinde, İDDMİB ve TUSİD işbirliği ile yürütülen Ur-Ge projesi kapsamında ihracatı geliştirmek adına Meksika ve Şili'ye çıkarma yapıldı.

Devamını oku...
 
TİM Kadın Konseyi kuruldu

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), kadın ihracatçı sayısını artırmak amacıyla “TİM Kadın Konseyi” oluşturdu. TİM’den yapılan açıklamaya göre kadın ihracatçı sayısını artırmak, iş dünyasında kadın istihdamı ve girişimciliğini geliştirmek amacıyla TİM bünyesinde TİM Kadın Konseyi kuruldu.

Devamını oku...
 
TESK Palandöken: Bankaların fedakarlık etmeleri gerekiyor

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Bankaların kredi faizleri çok yüksek. Faizlerin düşmesi, ekonomik dalgalanmadan olumlu çıkabilmemiz için en önemli adım. Bankaların ekonomik dalgalanmada artık kar yerine fedakarlık etmeleri gerekiyor" dedi.

Devamını oku...
 
Eskişehir’de iki yeni endüstri bölgesi kurulacak

Eskişehir Sanayi Odası, kent sanayinin gelecek 20 yılına yönelik Master Plan hazırlıklarına başladı. Oda, Eskişehir’in batı ve kuzeyinde 2 yeni endüstri bölgesi ve serbest bölge oluşturulmasını hedefliyor.

Devamını oku...
 
Ticaret Bakanlığından "Yerli Üretim" açıklaması

Ticaret Bakanlığı, "Sermayesi yabancı olmakla birlikte Türkiye'de yatırım yapan ve katma değer üreten firmalar tarafından Türkiye'de üretilen ve satışa sunulan her tür mal için fiyat etiketlerinde 'Yerli Üretim' logosu kullanılması zorunluluğu bulunmaktadır" açıklamasında bulundu.

Devamını oku...
 
Şeker arsaları satışa çıkarıldı

Türkiye Şeker Fabrikaları 8 ilde toplam 55 bin metrekare büyüklüğünde 16 parça gayrimenkulü de özelleştirme yöntemi ile satacağını duyurdu.

Devamını oku...
 
Demir-çelikte gümrük duvarları yükseldi

Demir-çelik ürünlerin ithalatında geçici olarak önlem alındı. 200 gün süreyle demir- çelik ithalatında yüzde 25 ek mali yükümlülük getirildi.

Devamını oku...
 
Türkiye, ruble ile buğday alacak

Türkiye, ticarette ulusal para birimlerinin artırılmasına yönelik hamle doğrultusunda Rusya'dan ruble ile buğday alacak.

Devamını oku...
 
"Yerli üretim" logolu etiketler raflarda

Türkiye'de üretilen mallar için etiketlerin üzerine yerli olduğunu belirtir nitelikte ayırt edici işaret konulması zorunluluğunun getirilmesinin ardından "Yerli üretim" logosuna sahip etiketli ürünler raflarda yer almaya başladı.

Devamını oku...
 
Doğalgaz ve elektriğe zam

Doğalgaz satış fiyatlarına bugünden geçerli olmak üzere konutlarda yüzde 9, sanayide yüzde 18.5 zam yapıldı. Elektriğe de konutlarda yüzde 9, sanayi ve ticarethanelerde yüzde 18 zam yapıldı.

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Sonraki > Son >>

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam