Anasayfa Haberler
Ege doğaltaşları Çin’de büyük beğeni topladı

Doğaltaş sektörünün Şampiyonlar Ligi Xiamen Fuarı’nda Türk doğaltaş sektörü 130 firma ile dünya birincisi oldu.

Devamını oku...
 
Artık vergi affı değil, vergi itibarı olacak

Maliye Bakanlığı’nın “vergi yeniden yapılandırmalarına son verecek düzenleme” olarak adlandırılan çalışmasına yönelik ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.

Devamını oku...
 
Sanayi üretimi ocak ayında yıllık bazda yüzde 2,6 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, Ocak sonu itibarıyla yıllık bazda üretimler, madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 13.7 azalırken, imalat sanayinde yüzde 2.8 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektöründe de yüzde 7.2 arttı.

Devamını oku...
 
Moody's'ten Euro Bölgesi uyarısı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s tarafından, Euro Bölgesi’nde bu yıl içinde politik risklerin yükselebileceği uyarısı yapıldı.

Devamını oku...
 
Türkiye yenilenebilir enerjide 28'inci

Türkiye, Dünya Bankası'nın raporuna göre yenilenebilir enerjide 111 ülke içinde 28'inci oldu. Bu alanda başı çeken Danimarka'yı ise Hollanda ve Almanya izledi.

Devamını oku...
 
Çelik üretimi yüzde 13 arttı

Türkiye'nin ham çelik üretimi, bu yılın ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12,8 artarak 2,93 milyon tona ulaştı.

Devamını oku...
 
TÜİK dış ticaret verilerini açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ocak ayı dış ticaret istatistiklerini açıkladı. İstatistiklere göre Türkiye’nin geçen sene Ocak ayına oranla ithalat ve ihracatı arttı. Dış ticaret açığında da 2017 Ocak ayında geçen yılın Ocak ayına göre artış gözlemlendi.

Devamını oku...
 
Çin'den yabancı yatırımcıya "açık kapı"

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, ülkedeki yabancı sermaye yatırımlarına ilişkin, "Çin'in açık kapısı, tekrar kapanmayacak." dedi.

Devamını oku...
 
Merkez Bankası’ndan enflasyon açıklaması

Merkez bankası fiyat gelişmeleri raporunu yayımladı. Enflasyondaki artış Türk lirasındaki değer kaybına bağlandı.

Devamını oku...
 
Ekonomist-yazar Nazım Güvenç yazdı: 2017’de Ekonomi ve Finans Ne Yöne?

Çetin geçen bir 2016 yılını arkamızda bıraktık ve şimdilerde önümüze bakarak 2017 yılının nasıl geçeceğini öngörmeye çalışıyoruz. Belki de çoğumuzun ilk aklına gelen ya da ağzından ilk çıkan söz: gelen gideni aratır deyişi oluyor! Çocukluğumuzdan beri duymuşuzdur bu sözü. Her zaman değilse de epey durumlarda doğru da çıkmıştır. Dillere boşuna sakız olmamış!

Biz geçen yılı da, yeni girdiğimiz yılı da esas olarak Ekonomi ve olmazsa olmazı / kahrolası Finans ekseninde konu edeceğiz. Bu iki eksende Hâl ve Gidiş hem Türkiye’de, hem de Uluslararası düzeyde nereden nereye, neden, nasıl seyretti, seyretmekte, seyredecek görebildiğimiz, öngörebileceğimiz ve yazıya dökebileceğimiz kadarıyla dile getireceğiz, çözümleyeceğiz, yorumlayacağız. Siyasal boyutu, anca Ekonomi ve Finans üzerinde doğrudan, ciddi derecede etkileri olmuş veya olması olasılığı yüksek ise söz konusu edeceğiz.

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 Sonraki > Son >>

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam