Anasayfa Haberler
Sanayi üretimi arttı

TÜİK'in açıkladığı Haziran ayı verilerine göre Türkiye'de sanayi üretimi, geçen yılın aynı dönemine göre 23,9, bir önceki aya göre ise yüzde 2,3 artış gösterdi.

Devamını oku...
 
Haziranda cari açık 1,1 milyar dolar oldu

Haziranda cari açık, aylık 1,1 milyar dolar, 12 aylık birikimli 29,7 milyar dolar oldu.

Devamını oku...
 
Konut satışları azaldı

Temmuz ayı konut satış istatistiklerine göre Türkiye genelinde konut satışları Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 53 azalarak 107 bin 785 oldu. Konut satışlarında İstanbul 18 bin 884 konut satışı ve yüzde 17,5 ile en yüksek paya sahip oldu.

Devamını oku...
 
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası'ndan ne gevşeme, ne yeni sıkılaşma mesajı çıkmadı. Merkez Bankası’nın ağustos ayı Para Politikası Kurulu toplantısı metninde "politika faizinin enflasyonun üzerinde tutulmaya devam edileceği" ifadesi korundu ve faiz indirimi olarak yorumlanabilecek de yeni bir ifade yer almadı.

Devamını oku...
 
Taze meyve sebze ve meyve sebze mamulleri sektörlerinin hedefi Balkanlar

Pandemi öncesinde Kuzey Makedonya’ya ‘İş Gezisi’ düzenleyerek Makedonya Başbakanı Zoran Zaev, Kuzey Makedonya Ticaret Odası Başkanı Branko Azeski, Kuzey Makedonya Dış Yatırımlar Bakanı Zorica Apostolska, Tarım Bakanı Trajan Dimkosvki ile bir araya gelen Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği bu sefer Kuzey Makedonya ve Kosova’dan ithalatçıları İzmir’de ağırladı.

Devamını oku...
 
"Arıcılığın yaraları sarılmalı"

Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı, "Arıcılığın yaralarının sarılması gerekiyor. 100 bine yakın arı kovanı yandı. Arıcıların yaralarının sarılması lazım. Birçok arıcının arıcılık malzemeleri, evleri, bal depoları yandı. İlk yapılması gereken, arıcıların bunları yerine koyabilmesi için destek olmak" dedi.

Devamını oku...
 
İhracat iklimi endeksi açıklandı

İhracat iklimi endeksi, temmuz ayında 57,7'ye gerilemesine rağmen eşik değeri 50'nin üzerinde kalarak güçlü iyileşmeye işaret etti.

Devamını oku...
 
Banka ücretlerine düzenleme

Merkez Bankası, ticari kredi kullanımı nedeniyle banka ve finansman kuruluşlarının aldığı ücretlere ilişkin düzenleme yaptı.

Devamını oku...
 
Haziran’da 1036 yatırım teşvik belgesi düzenlendi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, bu yılın haziran ayında yaklaşık 16,8 milyar lira tutarında 1036 yatırım teşvik belgesi verdi.

Devamını oku...
 
Yaş sebze meyvede ihracat rekoru

Yaş sebze meyve ihracatı Ocak-Temmuz döneminde yüzde 20 artarak 1 milyar 363 milyon dolardan 1 milyar 638 milyon dolara çıktı. Son 12 ayda ise 3 milyar dolarlık ihracata imza atan sektör, yıllık bazda rekor kırdı.

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Sonraki > Son >>

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam